Gość gość Napisano Sierpień 17, 2016 Witam, od kilku dni jestem na diecie MŻ. Chciałabym schudnac ok 8 kg i jak narazie nie jest zle, potrafię zastapic niezdrowe jedzenie innym. Mam jednak problem z przekąskami, nie jestem w stanie zrezygnowac z podjadania ( nie sa to kakretne produkty, po prostu cokolwiek) i mam takie pytanie, czy moge jesc owoce wieczorem/ w nocy, owoce tytu arbuz, brzoskwinie. Jezeli nie to jakie przekaski polecalobyscie ? takie ktore mozna jest wieczorem/ w nocy? Prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inaccessible89 569 Napisano Sierpień 17, 2016 Owoce mają dużo cukrów i są tuczące, z wyjątkiem cytryn i grapefrutów. Jedz raczej warzywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 17, 2016 jak wyzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 17, 2016 owoce do 16-18. potem watroba nie przerobi ich cukru bo sama w nocy uwalnia cukier (przerabia go z tłuszczu tym samym zapobiega nocnym potencjalnie groznym spadkom cukru ktore moglyby skonczyc sie spiaczka) zatem jak dowalisz watrobie jeszcze fruktozy lub czegos tlustego na kolacje to spodziewaj sie ze za X lat bedziesz miec mega stłuszczona watrobe = kaplica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 17, 2016 dziekuje Wam! :) czyli myslicie, ze o takich godzinach jak np 21-22 zjedzenie np marchewek, kalafiora itp nie jest az takie zle? i jakie warzywa polecacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 17, 2016 Jeżeli chodzisz spać ok. 24, to możesz zjeść. Co najmniej 2 godziny przed snem nie jedz niczego. Nawet warzyw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
radosna554 0 Napisano Sierpień 18, 2016 Owoce mają cukier, więc nie są zalecane na diecie redukcyjnej, a już zwłaszcza wieczorem. Warzywa są raczej ok, ale najpóźniej 2 h przed snem, potem nic. Najlepiej oducz się jedzenia przekąsek, jedz tylko posiłki, tyle ile potrzebujesz: 3, 4 czy 5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach