Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem...

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat. Mam problem z owłosieniem, które pojawia się na stopach, udach, plecach, brzuchu, piersiach i twarzy, a ponad to od 11 roku życia zmagam się z trądzikiem. W końcu moja siostra namówiła mnie żebym poszła do ginekologa (dodam, że mam bardzo bolesne miesiączki). Lekarz wykonał cytologię (o której wyniku dowiem się w ciągu miesiąca) oraz wewnętrzne USG. Pokazało ono, że mam bardzo duże jajniki (wg lekarza[4 cm]) i wiele czarnych plam w których podobno znajduje się testosteron. Przepisał mi tabletki 'Atiwia'. Nie mam zaufania do pigułek. Moja siostra opowiadała mi wykryto u niej zespół policystycznych jajników. Przyjmowała hormony przez ponad 10 lat. Zachorowała na cukrzycę, anemię, pogorszyła jej się cera i (co najgorsze) przytyła do 110 kg, ponieważ hormony rozregulowały jej tarczycę prowadząc to niedoczynności. Lekarze, pare lat temu, nie dawali jej szans na zajście w ciążę, a dziś nosi dziecko któremu nie rozwija się kręgosłup. Wszystko przez złe dopasowanie tabletek hormonalnych. Wracając do tematu 'Atiwii'. Co powinnam zrobić? Czy siostra opinia siostry jest uprzedzona? Czy tabletki hormonalne wpłyną na moje zachowania w kontaktach z ludzmi? Generalnie, to chciałabym je wziąć tylko ze względu na to, że od 7 lat walczę z trądzikiem... Błagam o pomoc

Gość gość
Czy opinia siostry jest stronnicza? " teraz lepiej brzmi :p

Gość gość
nie wiem jakie teraz sa generacje antykoncepcyjnych tabl. ale nadmiar estrogenow nie jest korzystny dla tarczycy. nie wiem ale ja bym przez sam tradzik nie brala ich, ale jesli faktycznie masz torbielowate duze jajniki to trzeba - zeby ci sie rak nie rozwinal x x aha albo sprobuj diety o niskim IG - bo na jajnikach sa receptory insulinowe i nie dziw sie ze kobiety maja problemy z PCOS skoro wpier.dalaja wiecej od facetow slodkiego i wysokoweglowod. jedzenia. faceci jedza konkretnie - mieso/tluszcz, tu postepuja lepiej.

Gość gość
o kurde yeti

Gość gość
Ja też stosowałam IQface i trądziku w końcu udalo mi się pozbyć. Po prawie dwóch latach bezskutecznej walki okazało się że wystarczały 3 miesiące i odpowiednie tabletki

Kochana nie bierz tabletek,sztuczne hormony zawsze będą sztuczne!One nie wyleczą Cię z trądziku tylko go zahamują, a jak je odstawisz to znów trądzik powróci.Antykoncepcja ma negatywny wpływ na płodność i wiele skutków ubocznych. Idź lepiej do dietetyczki i ustaw sobie dietę.Moja przyjaciółka próbowała wiele specyfików,ale uważa że dieta jej najlepiej pomaga na trądzik.