Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto isc na studia w moim przypadku

Polecane posty

Gość gość

Mam (juz) 26 lat. Skonczylam lo wieczorowe 5 lat temu (z przyczyn zdrowotnych, a nie dlatego, ze bylam za glupia na dzienne) Nie mam pracy, leczylam sie z dlugiej, ciezkiej depresji. Chcialabym wreszcie cos zrobic ze swoim zyciem, cos osiagnac itd.

Gość gość
Wszystko zależy od tego, kto Cię będzie utrzymywał.

Gość gość
To zalezy, czy cos cie interesuje, czy wiesz, jakie to by były studia, nie studia dla studiów.

Gość gość
Ale co to znaczy "Czy warto w moim przypadku"? Chcesz isc na studia bo masz ochote sie doksztalcic to idziesz na studia -- proste. Nie rozumiem dylematu.

Gość gość
I co to za tekst 'juz 26 lat'. Masz DOPIERO 26 lat. Jest jakas norma socjalistyczna, ze do tego wieku trzeba studia ukonczyc bo jak nie to cie wysla do kolchozu czy co?

Gość gość
Chodzi troche o moj wiek, jesli udaloby mi sie skonczyc studia to bede po 30 r z , a konkurencja na rynku (o ile w ogole znajde prace) beda osoby 24-25 letnie, ktore na studia poszly zaraz po maturze. Pozostaje tez kwestia tego jak sobie bede radzic z nauka po dosc dlugiej przerwie

Gość gość
No i co z tego? Co ma wiek do rzeczy? Czy nasz 24 lata czy 44 zaczynasz od takiej samej pozycji jesli masz takie same kwalifikacje. Jak sobie bedziesz radzic? Zobaczysz jak sprobujesz Masz 26 lat nie 86 i nie masz demencji. Wiec nie przesadzaj z ta staroscia

Gość gość
Zawsze warto

Gość gość
nie idź, za stara jesteś. Poszukaj pracy w przetwórni mięsnej. Powinni cię przyjąć, o ile nie jesteś zbyt stara, oczywiście.

Gość gość
Oczywiście ze tak. Ja mam 29 lat, jedne studia za mna, za chwile zaczynam prawo i zajmie mi to pare lat. A gdzie jeszcze dziecko urodzic ;-) ale ja mieszkam w irlandii.

Gość Grzesiek989
Myślę że tak, ważne tylko aby wybrać dobre studia, które będą Cie interesować. Ja ostatnio obroniłem inżyniera i jestem bardzo usatysfakcjonowany! W pracy pomogła mi firma Pisanie.co http://pisanie.co/lubelskie/lublin/ Najlepiej wybrać kierunek ścisły bo w humanistycznych może być później problem z pracą.