Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ewolucyjnie rzecz biorac, tylko najlepsze jednostki maja dzieci!

Polecane posty

Gość gość

Nawet te co uchodza za "patologie" sa lepsze od tych "nie patologicznych" bogatych co dzieci nie maja! Raz: dlatego, ze wygrywa ten kto ma dzieci i zapewnia przedluzenie zycia swoim genom. Dwa: sa na tyle cwani, zeby wykarmic te dzieci. To wy bogaci bezdzietni jestescie frajerami, bo ta opluwana przez was "patologia" na was zeruje. Wy ich zywicie frajerzy! :D Dlatego oni sa lepsi od was. :)

Gość gość
Dokładnie. Potem frajerki płaczą że za późno. I sprowadzają na świat dzieciaka po 40 i w d***e mają że ryzyko większe. Najwyżej dziecko zapłaci swoją chorobą z ich głupotę. To jest ten rozsądek i mądrość.

Gość gość
Ewolucyjnie może wygrywają, ale pod względem szczęścia już nie koniecznie.

Gość gość
wszystkie kobiety operują taką samą mantrą: ja nie pierwsza lepsza, nie robie z byle kim, szanuje sie- cenie sie

Gość gość
:-) tak sobie to tłumacz. Zawsze to jakiś sposób, żeby się dowartościować. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Gość Turkuć
Ewolucja ludzi nie dotyczy od momentu gdy nie ma doboru naturalnego. Większość noworodków przeżywa, medycyna ratuje ludzi ktorzy kiedyś nie dożyliby dorosłości. Pozostaje jedynie efekt mutacji spowodowany mutagenami i promieniowaniem oraz dryf genetyczny. Cała reszta to sama socjologia i psychologia.

Gość Michał121212
Turkuc, socjologia jest wynikiem psychiki, psychika jest wytworem polaczen neuronalnych w mozgu, mozg jest produktem ewolucji. ;) nie wazne, czy mamy narzedzie do ratowania zycia czy nie. W procesie selekcji naturalnej wszystkie chwyty sa dozwolone i wygrywaja najlepsi. ;)

Gość gość
Autor jest na poziomie zwierzęcia i myśli jak zwierzę. Kieruje się instynktami, to znaczy, ze jest na niższym stopniu ewolucyjnym

Gość gość
11:59 bo jestesmy zwierzetami debilu. :)

Gość gość
Tak, jesteśmy zwierzętami idioto, ale jedni na niższym stopniu ewolucji, drudzy już na wyższym. Ci najniżsi kierują się jedynie popędami i instynktami, ci drudzy kierują się czymś bardziej wzniosłym.

Gość Turkuć
Połączenia neuronów tworza się w trakcie całego życia, a nie tylko od chwili urodzenia. Nie wszystkie zachowania da sie wytlumaczyc genetyką. Do ostej selekcji naturalnej dochodzi gdy warunki środowiskowe sa złe. Mało pokarmu, choroba lub drapieżnik dziesiątkujacy populacje. Człowiekowi jako gatunkowi obecnie nic nie grozi. Jest mu dobrze jak pączkowi w maśle. Czasmi nawet aż za dobrze i od tego głupieje.

Gość gość
"...ci drudzy kierują się czymś bardziej wzniosłym." Taaa i zdychaja bezpotomnie, bo uwazaja, ze rozmnazanie jest ich nie godne, a oni stoja wyzej od zwierzatek. :D

Gość gość
"Taaa i zdychaja bezpotomnie, bo uwazaja, ze rozmnazanie jest ich nie godne" I co z tego, ze zdychają ? Każdy zdycha, a człowiek inteligentniejszy dostrzega więcej niuansów tego świata, i jego beznadziejności, dlatego również analizuje i ocenia, czy warto się rozmnożyć. Człowiek bez rozumu, kieruje się popędem, a potem dopiero myśli.

Gość gość
I co jest Ci z tym lepiej, że niektórzy "zdychają bezpotomnie"? Czujesz się lepszy od nich? Pewnie jedyna życia, którą się możesz pochwalić to udane zapłodnienie?

Gość gość
* jedyna dziedzina życia

Gość gość
12:16 nie inteligentni, tylko depresyjni. :P 12:18 tak czuje sie lepszy od tych nieudacznikow. :D

Gość gość
jak widać dla niektórych jedynym celem życia jest zrobienie sobie bachora. tylko pogratulować aspiracji, no, a teraz już wypierdalać do swoich chatek z gówna i gotować zupę ze szczawiu żeby wykarmić rodzinkę :D

Gość gość
on sie moze pochwalić jedynie wytryskiem do muszli klozetowej aaa:-D :-P

Gość gość
nie inteligentni, tylko depresyjni. - depresja wynika właśnie z analizy, że ten świat jest tak skonstruowany, a nie inaczej. Ci drudzy nawet nie biorą tego pod uwagę, bo nie myślą, nie mają głębi.

Gość gość
Nie wszyscy potrafią analizować, a nawet śmiem twierdzić, że zdecydowana większość nie potrafi tego robić. A płodzić potrafi każdy. Żyjemy w społeczeństwem, które zajmuje się dziećmi osób, które nie są w stanie się zająć swoim potomstwem (są domy dziecka itp.). W tym świetle argument o zdolności do wykarmienia swoich dzieci, który świadczył miał o niejakiej wyższości tych co się rozmnażają nad tymi, którzy tego nie robią jest kompletnie nietrafiony.

Gość
A co mnie obchodzi ewolucja?

Gość gość
Z punktu widzenia ewolucji, rzeczywiście chodzi o przekazanie genów. Tylko co z tego? Mało mnie obchodzi czy jestem lepszą osobą z punktu ewolucji czy gorszą.

Gość gość
to ty sobie przedłużaj geny(ktorych pod 7,5 mld ludzi i tak nikt nie zauważy), a ja jadę na costa rica, no i jeszcze mi zostanie kasy, to powiem, ze lubie ladne przedmioty, lenistwo i cisze. Pa :*

Gość gość
Ci lepsi kierują się czymś wzniosłym hahaha że nikogo odpowiedniego nawet znaleźć nie potrafią. Czują się ponad p****y z którymi każdy bał by się mieć dziecko.

Gość gość
To ja wybieram bycie ewolucyjnym przegrywem. Nie chce powielać swoich genów, być w ciąży, rodzić, niańczyć, martwić się non-stop czy dzieciak poradzi sobie w zmiennym nieprzewidywalnym i pod wieloma względami brutalnym świecie. Średnio mi się uśmiecha skazywanie kogoś na niekoniecznie udane życie i pewną śmierć, bo w końcu wszyscy umrzemy.

Gość szczęściara1
hahahahaha - to ja też wolę być ta "gorsza ewolucyjnie" i jednak nie wąchać przez 2 lata kupy, rzygów, tyć się jak świnia i stać się kłębkiem nerwów. Wolę dalej rozwijać moje pasje, jeździć na wycieczki zagraniczne, mieć czysto w domu, spotykać się ze znajomymi, wychodzić do teatru, kina,poznawać nowych ludzi, jeździć na kursy i piąć się po szczeblach kariery. Jednak ktoś musi zarobić na moją emeryturę, więc dobrze że są jeszcze te wybitne jednostki które mają dużo dzieci !! liczę że dzięki 500 plus będzie ich jeszcze więcej.... Każda silna jednostka powinna używać mózgu i zdawać sobie sprawę z tego że za rok nasze państwo wycofa się z projektu ale na szczęście inteligentne ,silne ewolucyjnie rzecz biorąc jednostki zdążą uszczęśliwić przyszłych emerytów. Dziękuję Wam za to całego serca .

Gość gość
"Ci lepsi kierują się czymś wzniosłym hahaha że nikogo odpowiedniego nawet znaleźć nie potrafią" x Nie przyszło ci do głowy, że mogą nikogo nie szukać, bo nie chcą ?

Gość gość
19:47 temu debilowi nawet nie przyszło do glowy, ze sa ludzie zwyczajnie bezpłodni ktorzy dzieciakow miec nie moga-a mimo to chcą być razem. A co dopiero takie rzeczy..? to już zdecydowanie zbyt wiele na jego umysł.