Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od 1 wrzesnia mam dostac umowe na czas nieokreslony kiedy moge na l4 isc

Polecane posty

Gość gość

Jestem na poczatku ciazy i chce isc na L4. Nie pojde teraz bo mi nie przedluzy umowy. Czy jezeli 1 wrzesnia to czwartek, to czy juz w poniedzialek 5 wrzesnia moge isc na L4?

Gość gość
co ty bys zrobila, pasozycie, gdyby ci dali na czas okreslony na powiedzmy rok? usunelabys ciaze? czy pracowala do przynajmniej 7 miesiaca?

Gość gość
W szkole?

Gość gość
a potem zdziwienie, że nikt nie chce zatrudniać kobiet na umowę o pracę.

Gość gość
Ale tu nawet nie chodzi o to co autorka chce zrobić, ale sposób w jaki o tym pisze. To pokazuje jej stosunek do tej pracy.

Gość gość
Żal mi tego twojego pracodawcy że zatrudni takiego pasożyta jak ty.

Gość gość
Możecie ja zgłosic.

Gość gość
przykra sprawa bo nawet nie ma możliwości by pracodawca znalazł kogoś na zastępstwo.

Gość gość
Zrobi go w c***a, pracodawca teraz będzie mial problem..ale co to ją obchodzi... Potem młodych kobiet nikt nie chce zatrudniać, bo po co mają ryzykować.

Gość gość
Możesz iść nawet 2 września. Po co się przemęczać?

Gość gość
Jesteś na poczatku ciąży, co będzie jak poronisz? Przecież będziesz musiała wrócić do pracy., jak ty im wtedy w oczy spojrzysz? Nie lepiej zachować sie uczciwie i pracować póki kogoś nie znajdą? Robisz ich teraz w konia a karma wraca, pamiętaj. Poronienia są bardzo częste teraz.

Gość gość
Ja się przyznałam, że jestem w ciąży, a też we wrześniu miałam dostać kolejną umowę. Liczyłam, że docenią moją uczciwość, bo dla mnie nieprzedłużenie umowy z powodu ciąży osobie, która już jakiś czas pracuje jest żenujące. Tym bardziej, że to placówka publiczna. Jakaż ja byłam naiwna! Oczywiście, że mi tej umowy nie przedłużyli. Może kobieta, która ukrywa ciążę jest nieuczciwa, ale czy pracodawca, który obiecuje pracę, a potem dowiaduje się o ciąży i mówi "do widzenia" jest uczciwy?

Gość gość
Różni są ludzie, nigdy nie wiadomo co zrobią. Ale autorka nie wiadomo ile pracowała. Jak długo kobieta pracuje i zajdzie w ciążę i ja wywala to chamstwo, ale jak zajdzie i szybciutko ucieka i w dupie ma jak sobie bez niej poradzą, a długo tam nawet nie pracują to chyba tez chamstwo? Juz nie mowie o tych które po dowiedzeniu sie o ciąży szybko szukają pracy zeby zaraz l4 brać. Chamstwo działa w obie strony ale prawda jest taka, ze mlode kobiety mają przesrane. I każdy sie dziwi ze nie ma dzieci a jak tu zajsc w ciążę jak takie sytuacje są

Gość gość
Buuu... marne prowo

Gość gość
Tez mysle, ze to prowo bo autorka się nie odzywa. Ma co chciala-dyskusje ciężarnych na l4 (obrończyn autorki) z bezdzietnymi pracownikami (oskarżycielami autorki). Ale długo to się nie ciągnie. Gdyby autorka coś jeszcze pisała, pokazywala, ze jest bezczelna to by się rozkrecilo na minimum 5 stron. Najpierw się nauczcie tworzyć prowokacje zanim się za to weźmiecie.

Gość gość
W pełni popieram

Gość gość
u mnie w zakładzie jak kobieta zajdzie w ciąże i zgłosi ją to przenoszą na stanowisko dla kobiet w ciąży lub każą iść na l4 i potem wraca normalnie do pracy mimo że umowa skończyła się na l4 to wtedy podpisuje od nowa. Jak kobieta ma lekką prace to się dziwie że idzie na l4