Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy archeologia jest trudna?

Polecane posty

Gość gość

Witam! W przyszłym roku piszę maturę i jednocześnie wiążę się to z wyborem studiów. Zastanawiałam się nad różnymi kierunkami humanistycznymi (zdecydowanie nie mam ścisłego umysłu). Na początku myślałam nad polonistyką,ale bardzo lubię historię i nie chciałabym stracić szansy robienia tego co w sumie nawet polubiłam. Nie jestem jakimś orłem i bardzo zdolną uczennicą, właściwie to uczę się przeciętnie, ale lubię historię i poznawanie starych zabytków. Czy orientuje się ktoś może co nie co o archeologii? Czy to trudny kierunek? Czy jest po tym praca? I czy nie ma tam zbytnio ścisłych przedmiotów? Podobno to kierunek humanistyczny, ale nic nigdy nie wiadomo. Bardzo proszę o pomoc! Może znajdzie się tu ktoś kto coś o tym wie? :) :) Pozdrawiam i proszę o dopowiedzi :)

Gość gość
Proszę o odpowiedzi

Gość gość
studia są umiarkowanie trudne, jak lubisz historie i nie masz problemów z kierunkami humanistycznymi to powinnaś być spokojna. Pracę po archeologii raczej ciężko znaleźć ale w dzisiejszych czasach po wszystkich kierunkach jest ciężko o pracę. ;) ja jestem archeologiem z 10- letnim doświadczeniem i w sumie nie narzekam. Obecnie pracuje w muzeum :) życzę powodzenia i pozdrawiam :)