Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauczyciel

Polecane posty

Gość gość

Ile zarabia nl mianowany na rękę na etacie?

Gość gość
w mojej szkole 6500...

Gość gość
a ile wg ciebie powinien zarabiać

Gość gość
Nie mam pojęcia, ja na rękę w prywatnej szkole mam 1950....

Gość gość
Zasadnicza 2647 zł + dodatek stażowy poczynając od trzeciego roku pracy + ewentualnie jeżeli szkoła mieści się na wsi lub w mieście do 5 000 mieszkańców to dodatek wiejski w wysokości 10% i dodatek mieszkaniowy (stawka ustalona przez organ prowadzący). Brutto oczywiście. Netto mam około 2500 (szkoła na wsi)

Gość gość
ktoś powyżej sobie kpiny urządza... moja znajoma ma około2300 na rękę...

Gość gość
Hmm...To nie tak dużo...ciekawe jak za to żyć....szok...

Gość gość
Ja mam 2300 i też pracuje w wiejskiej szkole

Gość gość
Nauczyciele to pieprzone lenie,zawod dla nieudaczników ,zarobki żałosne.

Gość gość
Hmm, skończyłam akademię muzyczną i uczę dziaciaki, nie uważam bym była nieudacznikiem, mam też swoją szkółkę z instrumentami. Przykre ze tak nas wyzywasz. Powiedz jak się utrzymać za 2300 pracując w sZkole 30 godzin....bo myślicie E etat to 18. U nas jest 40. 30 w szkole, tu też wchodzą zajecia poZalekcyjne i przygotowanie do zajęć, oraz 10 w domu, sprawdziany itd...Nie mam możliwości odrabiania sobie w innej pracy....czy uważasz E po studiach po 10 latach pracy godnie jest zarabiać 2300?

Gość gość
Nikt nie ma tyle wolnego w robocie co nauczyciele i jeszcze wam źle? ???? Wszystkie weekendy święta ferie wakacje i mówicie ze 2.300 to mało? ????? Aż mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.

Gość gość
No z pewnością zarabia 6500 chyba na kwartał!!

Gość gość
z kosmosu są te odpowiedzi 6500 zarania dyr...i to brutto .

Gość gość
Oj masz wieści ze swych czasów...czyli przedpotopowe, w ferie siedzimy w szkole w ramach świetlicy, podobnie jest ze świętami, a w wakacje mamy 26 dni urlopu, którego nie możemy wziąć w innym terminie, dodatkowe zielone szkoły, 5 pełnych dni poza domem i jeszcze wiele innych rzeczy....ja pracuje 30 h w szkole 10 w domu na spr kartkowek, przygotowań do lekcji.....

Gość gość
gość dziś "Nauczyciele to pieprzone lenie,zawod dla nieudaczników ,zarobki żałosne. " ty zacofana i zawistna istoto_wypowiadam się twoim językiem bo inaczej mnie nie zrozumiesz jak tak bardzo zazdrościsz n-lom ,to dlaczego nie skończyłaś pedagogicznej uczelni??? nierozgarnięty typ nie rozumie,że do pracy w szkole idą pasjonaci,kochają dzieci i ludzi,lubią uczyć się-bo podnoszą non stop kwalifikacje na I planie stawiają pracę,a potem swój dom jak uczą w szkole średniej co rusz są badania wyników nauczania,kontrole i mnóstwo dokumentacji zawsze rażą was wakacje-idż i zasuwaj ,pogadamy a poza tym nie wystarczy mieć charyzmę,staranne wykształcenie,być empatycznym,trzeba kochać ten zawód i mieć powołanie a jeśli ktoś tego nie ma,prędzej czy poźniej odejdzie z tego zawodu

Gość gość
Tak jak wspomniałam odnośnie tych cholernych wakacji....w mojej szkole mamy 26 dni urlopu jak każdy na kodeksie pracy, resztę musimy przychodzić do szkoły i mimo braku uczniów przygotowywać się do pracy...dziś już nie funkcjonuje szkoła jak kiedyś ...

Gość gość
O rany! gdzie ten szacunek dla nauczyciela? Przepracowałam 30 lat w szkole średniej.Cudowna szkoła,wspaniali uczniowie i ich rodzice.Wspaniałe Grono Pedagogiczne.Nie wiem kiedy to zleciało?Nie zarabiałam dużo,nie dorobiłam się,ale nie to było ważne.Dla mnie było ważne to,ze mogłam komuś pomóc,przekazać im wiedzę,która procentuje w obecnej chwili.Kochałam młodzież za ich młodzieńczość,za entuzjazm ,a czasami młodzieńcze szaleństwa.Kochałam i wymagałam.Jak mądry rodzic.Oni dawali mi moc energii,uśmiech i utwierdzali mnie,że to jest moje miejsce.Czyż nie jest to piękne? Dzięki tej pracy,jestem spełnioną osobą.Robiłam to,co kochałam i jeszcze dostawałam pieniądze.Nieważne jakie...Wciąż kocham ludzi,uśmiecham się do nich i bardzo mile i ze wzruszeniem wspominam moich wychowanków. Zanim wypowie się zgorzkniały człowiek,niech wróci do czasów swojej edukacji . Pozdrawiam wszystkich,którzy szanują szkołę i nauczycieli.

Gość gość
Czyli nikogo? Nie ma takich którzy szanują...Nie w dzisiejszych czasach gdzie wszystko jest winą nauczyciela, który nic nie może w procesie wychowawczym a rodzicowi wolno wszystko, o wszystko oskarżać, latać do dyrektora. Nauczycielowi wolno jedynie sie tłumaczyć.