Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy da się z tego ugotować dobrą zupę

Polecane posty

Gość gość

Mam kilka cebul, ziemniaki, kilka ząbków czosnku i niewielki kawałek kabaczka i ochotę na zupę. Czy bez wywaru mięsnego uda mi się ugotować smakowitą zupę z tych składników?

Gość gość
albo kabaczek,albo cebulowa,bo razem,to jakos tego nie widze:D

Gość gość
Kabaczek do cebuli nie pasuje w zupie? A zupa z kabaczka miałaby w ogóle jakiś smak jeśli nie mam wywaru mięsnego? To co gotować, bo mi zupki brakuje...

Gość gość
oczywiście, że się da kabaczka i ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie cebulę zeszklij na oleju przydałaby się marchewka sól, pieprz, może być jakieś warzywko, wegeta itp podbij śmietaną albo jogurtem naturalnym posyp posiekanym koperkiem, natką pietruszki

Gość gość
Zetrzyj kabaczka i kilka ziemniakow,czosnek tez dodaj troche mąki ,przypraw do smaku i na gorący olej i na patelnie.Uwielbiam takie placki!

Gość gość
Cholerka, trochę się boję, że mi woda z tego wyjdzie, bo żadnej wegety, warzywka nie mam.

Gość gość
podsmaż cebulę na skwarkach ze słoniny, będzie lepsze niż na oleju. Albo usmaż z tego placki jak ktoś wcześniej zaproponował tylko bez czosnku.

Gość gość
Ja ci ugotuję pyszną zupę nawet na gwoździu. Tylko trzeba będzie do gwoździa dorzucić jeszcze jakieś mięso z kością, warzywa, jakieś zioła, potem śmietanę. Zupa nie na mięsie? Zawsze się dziwię że ktoś jest w stanie nazwać to zupą a tym bardziej próbować jeść.

Gość gość
Smalcu lub oleju najwyzej dodaj,sol pieprz ,curry,papryka jakikolwiek przyprawy,ja warzywka nieuzywam.

Gość gość
17.48 glodu widac nie zaznalas/es,bo pod gebe wszysko podstawione zapewne.W Austwitz jedli wode z brukwi i byli przeszczesliwi,ze dostali"zupe",wiec syty glodnego nie zrozumie,chyba ze sam doswiadczy glodu,bo to najokrutniejszy zmysl fizjologiczny

Gość gość
Robicie zupy z całym jajkiem?