Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Schematy żywieniowe to jakaś ściema

Polecane posty

Gość gość

tak myślę, Gdybym miała się sugerować tym wszystkim i pier***ć z każdym warzywkiem po kolei to rozszerzanie diety zajęłoby chyba z rok....A już dodawanie pół żółtka do obiadu co dwa dni albo 3g glutenu na 100 g pokarmu to w ogóle paranoja. Nigdy się w takie rzeczy nie bawiła. Postępowałam intuicyjnie i dzieci zdrowe i wszystko chętnie jedzą.

Gość gość
A ja zgodnie ze schematami i dzieci też zdrowe i też wszystko pięknie jedzą. I jaki wniosek?

Gość gość
O matko Polko, czyzby w przeciągu kilkunastu lat żołądki dzieci aż tak drastycznie się zmienily?? Podaj swojemu dziecku to co twoja mama podawała tobie.

Gość gość
Dokładnie, ja też uważam,że w tych schematach przesadzają. Oczywiście warto im się przyjrzeć,ale myślę,że intuicja jest najlepsza;p przecież wiadomo,że 6-miesięcznemu dziecku nikt nir da schabowego ani pizzy, z drugiej strony takie pieprzenie się tutaj tydzień marchewka,potem marchewka i ziemniaki,potem coś tam...a dajcie wy mi spokój , tym bardziej jak dziecko nie jest alergikiem. Żadnego 100 g glutenu ani żółtek nie wprowadzałam, normalnie dawałam kanapki w kosteczkę albo biszkopty, jajecznicę lekką też podawałam i dzieciaki zdrowe.

Gość gość
Ja też się nie rozczulałam nad tymi gramami i ml. Najpierw wprowadziłam marchewkę, a potem już normalnie zupki z wielu warzyw i mięso. Żółtko dawałam całe, a nawet całe jajko. Kp do końca 6 miesiąca i od 7 rozszerzałam.

Gość gość
A masz Ty w ogóle kobieto nowy schemat??? Teraz już NIE MA czegoś takiego, że tyle i tyle glutenu.. nie ma podawania pół żółtka co dwa dni, później codziennie... itp. Tak było może i w 2013, czy 2014 roku.. tego już nie ma. Jajko można wprowadzać w 5 miesiącu (żółtko i białko). Mięso można podawać zaraz po jakiś warzywach. Nie ma już rozpisek, co po kolei i jak.. Jest ogólna rozpiska.. taka orientacyjna, która ma zaledwie kilka podziałów wiekowych (a nie jak wcześniej niemal co miesiąc).

Gość gość
Robcie wszystko z glowa i nie robcie tez z dzieci robotow. Nie podrazniajcie zoladkow itd warzywa owoce warzywamieso inne jednak z parowkami w 6 miesiacu zycia bym nie przesadzala