Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest mi źle...temat dla ludzi wierzących

Polecane posty

Gość gość

Czy źle się zachowałam? Chodzi o to, że niedawno byłam u spowiedzi, wyznałam jak wtedy wydawało mi się wszystkie grzechy ciężkie i ogólnie te które pamiętałam. Kilka dni po spowiedzi zgrzeszyłam i pozniej przypomniały mi się grzechy z poprzednich lat, których na spowiedzi nie mówiłam. To znaczy mówiłam, ale ogólnie, natomiast czuję, że powinnam wyznać bardziej szczegółowo. Dzisiaj była msza w ważnej intencji i możliwość skorzystania ze spowiedzi. Nie poszłam do spowiedzi, bo nie zrobiłam dokładnego rachunku sumienia i bałam się, ze znowu zapomnę jakiegoś grzechu... :( jest mi z tego powodu bardzo źle.

Gość gość
Kochasz Jezusa??? On wie że nie zrobiłaś tego specjalnie po złości. Kocha Cię. Idź do spowiedzi przy najblizszej okazji. Z Panem Bogiem :-) :-*

Gość gość
Autorko! A kogo zabiłaś? A kogo okradłaś? Czy uprawiałaś nierząd? Jakie ty możesz mieć ciężkie grzechy? LITOŚCI!!!

Kilka dni po spowiedzi zgrzeszyłam i pozniej przypomniały mi się grzechy z poprzednich lat, których na spowiedzi nie mówiłam. x czyli w sumie były dwie czy jedna spowiedź? jeśli zgrzeszyłaś i nie poszłaś do spowiedzi i przyjęłaś Komunię to masz grzech świętokradztwa. czemu pytasz o to na kafe, poszukaj na specjalistycznych stronach

) Fragment ten nigdzie nie sugeruje, że autorytyet do odpuszczania grzechów będzie przekazywany przez sukcesje apostolską. Obietnice Jez.usa była konkretnie skierowane do apostołów. c) Nowy Testament nigdzie nie mówi, że apostołowie będą mieć następców dla swojego apostolskiego autorytetu. x argument z serii: Bóg Mojżeszowi nigdzie nie mówił, że kiedyś narodzi się taka Tygrysica Broken i ona TEŻ ma nie cudzołożyć.

Gość gość
htttp://kafet.pl/AijUJwH

Gość gość
Jeżeli powiesz u spowiedzi nr grzechu z dekalogu zamiast szczegółów to też jest dobrze , zamiast mówić np opuściłam mszę niedzielną możesz powiedzieć że naruszyłaś III przykazanie. Ale swoją drogą możesz łatwo sprawdzić czy twoje obawy są prawdziwe (które sam sprawdzałem). Jeśli masz wątpliwości to odmów dwie dziesiątki różańca św o 21 w intencji poprawy twego samopoczucia jeśli się po kwadransie poprawi to znaczy że nie potrzeba się przejmować a przypomniany grzech podać w następnej spowiedzi.

Gość gość
"opuściłam mszę niedzielną możesz powiedzieć że naruszyłaś III przykazanie" x ale wy zmanipulowani jesteście poczytajcie sobie dekalog z księgi wyjścia :D tam nie ma nic o mszy jak i o niedzieli święty dzień to szabat czyli sobota a czci się go nie pracując bo to dzień odpoczynku i nawet to nie nakaz tylko dar boży dla wierzących