Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola612

Brak ruchów dziecka

Polecane posty

Gość Ola612

Witam mam problem jestem w drugiej ciąży w 21 tygodniu i nie czuje jeszcze żadnych ruchów byłam półtora tygodnia temu na wizycie połówkowej i lekarz powiedział że jest wszystko w porządku ale słyszałam że podobno ruchy dziecka w drugiej ciąży czuje się nieco wcześniej

Gość gość
Ja laskotanie czułam już w 16 tyg. Z każdym dniem coraz mocniejsze a od 20 tygodnia to takie coraz mocniejsze i częściej. Idź do lekarza. W szpitalu każą liczyć ruchy dziecka około 7 rano po 13 i po 19 musi ich być min.3 w ciągu pół godziny.

Gość gość
A łożysko gdzie masz? Bo często amortyzuje ruchy.

Gość gość
Łożysko powinno być z tyłu.

Gość gość
Może łożysko masz na przedniej ścianie to w tedy nie będziesz tak czuła.

Gość Ola612
lekarz mi nie mówił gdzie mam łożysko a na tych zdjęciach z usg to ciężko mi coś określić

Gość gość
Powinnaś mieć napisane na wyniku z usg połówkowego. Tam są wszystkie parametry wpisane

Gość Ola612
mam napisane tak płód pojedyńczy w położeniu podłużnym główkowym ust.II-gie BPD-47mm HC-154mm AC-144mm FL-34mm łożysko I st.dojrzałości

Gość Ola612
nie wiem już czy coś się dzieje czy co jestem z dwuletnim dzieckiem w domu i nie mam jej z kim zostawić więc szpital odpada

Gość gość
Autorko nie martw sie jak lekarz powiedział ze wszystko ok a ty nie czujesz jeszcze ruchów to nic nie znaczy... Ja byłam w ciazy bliźniaczej i tak realnie ruchy poczułam ok 26 tc. Tym bardziej ze to nie jest tak ze czułaś i one ustały. Tak jak piszą dziewczyny to może byc łożysko, lub masz spokojne dzieciątko pod serduszkiem czy dużo wód płodowych... Jak chcesz sie uspokoić to zjedz kawałek czekolady ( coś słodkiego) połóż sie i poczekaj spokojnie ok 30 min pewnie coś ci zabolgocze... Ruchy dziecka liczy sie po 30tc i nie czytaj tych ... Co ruchy czuły w 16 tc bo to te co objawy miały jeszcze przed sexem a tydzień po juz im brzuch było widać ;-) Niczym sie nie denerwuj bo stres jest niewskazany. Trzymaj sie, bądź dobrej myśli. Zdrówka Wam życzę.