Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktoś pomoże mi obliczyć lub wyjaśni ile mam URLOPU

Polecane posty

Gość gość

Wyczytałam że liczy sie LO studia itp. 3 lata liceum 3,5roku studiów inżynierskich Staż pracy w jednej firmie -od kwietnia 2013 do lipca 2013-potem L4 w październiku urodziłam i roczny macierzyński do 2014 do października, czyli półtora roku ponad dokładnie 18miesięcy3dni wróciłam na miesiąc do pracy. czyli 19 miesięcy i 3dni potem sie zwolniłam poszłam do UP na zasiłek przyznali mi na 6 miesięcy. Teraz od sierpnia pracuje w firmie na umowe o prace. Ile dni mi będzie przysługiwało na jaki czas (w tamtej firmie na urlopie nie byłam ani jednego dnia) np jakbym chciała wziać w grudniu.

Gość gość
20 dni na rok

Gość gość
A kiedy 26 dni na rok będzie mi przysługiwało??

Gość gość
Dodatm ze studia były 8 semestrowe czyli 4 lata ale zrobiłam 8 semestrów w 7-pozaliczałam szybciej.

Gość gość
Kiedy skończyłaś studia? Rok i miesiąc. Studia liczą się jako 8 lat przepracowanych. Jeżeli po skończeniu studiów masz 24 okresy składowe to masz wyższy wymiar urlopu.

Gość gość
24 miesiące składkowe. Zasiłek nie wlicza się do okresu skladkowego?

Gość gość
Jakim cudem studia liczą się jako 8 lat? Liceu miałam 3 letnie studia 4 letnie nie robiłam magistra tylko inżyniera (studiowałam budownictwo)

Gość gość
Staz i zadilek nie wlicza sie .

Gość gość
Takim cudem. Po skończeniu studiów (nie ważne czy studia pierwszego czy drugiego stopnia) masz 8 lat stażu licznego do urlopu. Przepracujesz 2 lata i masz 26 dni urlopu.

Gość gość
Z tego co znalazłam zasiłek półroczny sie wlicza Okresy zaliczalne Na wymiar urlopu wypoczynkowego wpływają również inne okresy, które mimo że nie są okresami zatrudnienia, to jednak na mocy przepisów Kodeksu pracy oraz przepisów szczególnych zostały potraktowane z tym okresem równorzędnie. Są to m.in.: 1) okres pobierania zasiłku dla bezrobotnych, stypendiów pobieranych w trakcie szkolenia bezrobotnego do 25 roku życia, stażu lub przygotowania zawodowego w miejscu pracy (art. 79 ust. 1 ustawy z 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. Nr 99, poz. 1001, z późn. zm.)

Gość gośćksięgowa
studia 8 lat , praca 18 miesięcy i zasiłek 6 miesięcy to daje 8+ 2 = 10 lat czyli 26 dni na rok pracujesz od sierpnia więc 26: 12 *5 = 11 dni masz w 2016 roku

Gość gość
OK tylko naprawde 4 lata studiów liczy sie jako 8? Dlaczego? pisałam powyżej że zrobiłam tylko studia 2 stopnia-u mnie 4 letnie.

Gość gość
Studia są liczone za 8 lat. Masz 20 dni urlopu, po 2 dni za przepracowany miesiąc (zaokrągla się w górę) Jeśli zaczęłaś pracę od pierwszego sierpnia to na pierwszego grudnia będziesz mieć 8dni urlopu. Po przepracowanym roku będziesz mieć te 20 dni z góry czyli będziesz mogła wybrać kiedy będziesz chciała (teoretycznie, praktycznie jak pozwoli ci pracodawca :D )

Gość gość gośc
Studia są liczone za 8 lat. Masz 20 dni urlopu, po 2 dni za przepracowany miesiąc (zaokrągla się w górę) Jeśli zaczęłaś pracę od pierwszego sierpnia to na pierwszego grudnia będziesz mieć 8dni urlopu. Po przepracowanym roku będziesz mieć te 20 dni z góry czyli będziesz mogła wybrać kiedy będziesz chciała (teoretycznie, praktycznie jak pozwoli ci pracodawca :D )

Gość gość
Nie ma 20 dni tylko 26-jeśli studia za 8 a ona ma jeszcze 1,5 roku gdzieś przepracowane i pół roku zasiłku-też sie wlicza co daje 10 lat stażu -o ile sie nie myle . wtedy jest 26 dni urlopu

Gość gość
Masz zrobione studia pierwszego a nie drugiego stopnia. Czy po skończeniu studiów przepracowalas 24 miesiące? Praca i studia mające miejsce w jednym czasie nie sumuja się.

Gość gość
Studia pierwszego stopnia- pracowałam w trakcie studiów i po nich ale te 1,5 roku zazębiało sie.

Gość gość
2010-początek studiów 2014-listopad obrona praca kwiecień 2013-listopad 2014 zasiłek -styczeń 2015-czerwiec 2015

Gość gość
L4 też się liczy do wymiaru urlopu. Piszesz trochę z dupy. Studia skończyłaś w listopadzie 2014 roku po listopadzie 2014 staż się sumuje że studiami.

Gość gość
Studia były zaoczne.

Gość gość
20 dni!!