Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzkaP92

Bolesne skurcze nóg

Polecane posty

Gość zuzkaP92

Cześć, od jakiegoś czasu męczą mnie bolesne skurcze nóg. Co raz częściej pojawiają się nocą i są nie do wytrzymania... Chciałam tylko podkreślić, że uprawiam dużo sportu, więc pewnie jest to w dużej mierze związane z brakiem potasu i magnezu. Polecacie jakieś sprawdzone suplementy diety? Byłam w aptece zreobić małe rozeznanie i farmaceutka poleciła mi Aspot- ktoś z was stosuje? Ma jakieś zdanie?

Gość gość
ja tak mam jak zaloze noge na noge i siedze 2 h z kompem. potem odzywa sie w miejscu tam gdzie bylo noga przycisniete taki bol i uderzenia pulsujace krwi, tak jakbym przyblokowala doplyw krwi noga. to nie sa skurcze potasowo-magnezowe, one sa inne - takie szczypanie.

Gość gość
Zbadaj stan potasu bo jeśli masz w porządku to nie powinnaś brać suplementów.Natomiast magnez możesz brać , jakikolwiek wybierzesz działanie jest takie samo , różnią się tylko dawką no i wyglądem tabletki. Ja stosują Magne b6 bo jest śliska i dobrze się połyka .

Gość kolo20
Ja gdy byłam grubaskiem często miewałam skurcze nóg ale odkąd się odchudzam jadam zdrowe posiłki;) przyjmuję suplementacją African Mango http://szczupla-kobieta.pl i dużo się ruszam tego problemu już nie ma... A pamiętam jeszcze w wakacje jak byłam z narzeczonym na kajakach myślałam,że nie wytrzymam z bólu taki mnie skurcz złapał a teraz nie muszę się o to martwić;)

Gość Outta
Wypróbuj kurację do zmęczonych nóg z Mama Care Efektima. Mi bardzo pomogła.

skurcze to przeważnie efekt niedoboru magnezu i potasu. Powinnaś zbadać sobie poziom elektrolitów. mnie strasznie łapały skurcze jak piłam dużo kawy i coli. zamieniłam tamte napoje na sok pomidorowy i przeszło.