Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepiej dzięki 500 plus

Polecane posty

Gość gość
Oby to 500+ szybko zdjeli i abyście musiały znowu zapierdzielac po 12 h za grosze szamty

Gość gość
Skoro mamy dzieci to jak mamy pracować całymi dniami? Boooze ludzie są takimi gnidami ze szok. Naprawdę ostatnio spotykam się z taką agresją w stosunku do matek, że jest to przykre wręcz. Mam dziecko mówią, że mam na nie pracować. Kiedy idę do pracy to zostawiam w żłobku, który w tym chorym kraju kosztuje mnie tyle, że nie wystarczy mi wypłaty praktycznie. Wtedy znów słyszę, że mogłam nie rodzic... Nosz kuźwa. To co teraz? Dzieci tylko dla milionerów? Chory kraj, chorzy ludzie.

Gość gość
gość dziś No popatrz na zlobek i przedszkole. A moze lepiej by te pieniadze walnac w nowe panstwowe zlobki i przedszkola? Zeby kobiety, ktore chca wiecej niz jedno dziecko nie musialy wybierac praca za free (prywatne przedszkole lub opiekunka), tak jak ty, albo rezygnacja z pracy. Patola nie dostaje, samotna matka zyskuje, tobie wychodzi na zero, nie podwyzek wszystkeigo co popadnie, czaisz?

Gość gość
Ludzie nazywają matki szmatami, dzieci to dzisiaj bachory, a każda rodzina z dwójką dzieci lub więcej to patologia. Jak ktoś dostaje 500 zł to już w ogóle zostaje zjechany. Jeśli nie dostaje to znów wyzywa matki i kółko się zamyka. W każdym kraju na poziomie rodziny dostają jakieś wsparcie, tylko oczywiście w naszym musi być gównoburza, bo komuś dali. Nie rzuciłam pracy, pracuje tak jak do tej pory, dzieci urodziłam zanim wprowadzili 500 plus. I co? Słyszę, że jestem szmata, że płacą mi za ruchanie się. Płakać się chce.

Gość gość
a co do pani od rzekomej patolgi i ćwiarteczki to yebłam bo u nas w mieście już 30 rodzin ma bony a nie kasę przez czujne sąsiedztwo usmiech.gif xx Zapomnialas o jednym. Ze oprocz 500+ to naleza sie im wszystkie zapomogi, jakie mieli wczesniej. Wiec za rodzinne i inne oni sobie kupia procenty i dymek, a za bony z 500+ zagryche.

Gość gość
Nie mam nic przeciwko darmowym żłobkom i przedszkolem dla dzieci. Ale co ja mogę? Dostaje wiec biorę. Czy mi łatwiej? Oczywiście. Bez tej kasy tez żyliśmy i starczyło. Ale teraz mogę bez wyrzeczeń udać się z rodziną wspólnie na jaki wyjazd, kupić dziecku coś Ekstra... Mam płakać bo inni nie dostali? Wybaczcie, ale jeszcze 1000 razy mi zabiorą to co mi dali. Możemy krzyczeć. Ale nikt nie będzie reagował. Wiec pozostaje brać co dają.

Gość gość
do gość wczoraj - do tej pory nie było 500+ i kobiety miały dzieci i pracował, jaka pizda się znalazła, nie daje teraz rady, to nie ródź i nie rób nikomu łaski

Gość gość
Wiecie skąd ta niechęć do matek. Tylko i wyłącznie z zazdrości. Jak ktoś np nie może mieć dzieci i musi zasuwać w sklepie za najniższą, a inna kobieta siedzi w domu z dzieckiem i jeszcze dostaje pomoc finansową to wiecie... Ok może i jest to niesprawiedliwe, ale dlaczego pretensje są do matek? Wybraliście taki rząd to do nich pretensje. To co, kobiety mają nie rodzic dzieci w imię solidarności?

Gość gość
oczywiście, za 1200 zł zapieprzam 30 lat, zgroza, to niech pieprzony rząd da teraz najniższą krajową 5 tysięcy tak jak w innych krajach i będzie bez krzyku. Dał na dzieci tak jak w innych krajach to niech i da zarobić tak jak w innych krajach. A tak będzie nienawiść wprowadzona przez szydłową i to jest po Bożemu przez pisowce zrobione,

Gość gość
22,47 wczoraj ale masz duposcisk :D niestety muszę cie zmartwić, bo 500 Plus nie zabiorą. Podniosą wam podatki, ale nie zabiorą bo to jedyna droga do władzy. Inne partie jeszcze więcej dadzą w wyborach.

Gość gość
Dokladnie. Mogliby także podnieść najniższą krajową i byłaby sprawiedliwość. Mowie to jako kobieta korzystającą z 500 plus, ale doceniającą ciężką pracę.

Gość gość
emeryci po 30-40 latach pracy dostający 1200-1800 zł, zgroza, pieprzone pisowce. Po tylu latach pracy emeryt winien dostać tyle emerytury aby móc się sam wyżywić, i w razie potrzeby mieć możliwość opłacenia opieki i leki. A za tą jałmużnę to można zdychać. Polski jeżdżą opiekować się za granice emerytami i co tam ich stać na wynajęcie opiekunki. Tylko kuźwa w naszym kraju to nie stać na nic, oprócz pieprzenia się, picia i palenia. To szydłowa opłaca dając jako opieka społeczna i 500+

Gość gość
No masz rację, ale co zrobisz

Gość gość
1200-1800 to bardzo ladna emerytura sprzataczki, kasjerki beda miec 900-1000 zł emerytury

Gość gość
moja sąsiadka kasjerka w biedronce ma 1800 zł - 2 tys. netto zaraz po objęciu pracy to moja mama ma tyle po 38 latach pracy w budżetówce, także z tymi kasjerkami nie jest wcale tak źle.

Gość gość
Podniesc najnizsza krajowa? Wincyj genialnych pomyslow janusze ekonomii. Jak podniosa najnizsza krajowa wszystko zdrozeje i wyjdzie wam na to samo. Bo za pensje kupicie tyle samo. Jak wlasciciel piekarni musi zaplacic wiecej pracownikom to podniesie ceny. proste i logiczne.

Gość gość
no to kuźwa niech szydłowa te 500 zł zabierze za pieprzenie się i rozmnażanie a da pracującym.

Gość gość
Ale za co pracującym? Przecież tu nie chodzi o podniesienie komfortu zycia a zwiększenie liczby dzieci. Poza tym jak taj cie boli, że ktoś dostaje za "pieprzenie się" to dlaczego sama się nie pieprzysz? Skoro to takie proste, "pieprzyc się", narobić "bachorów" i dostać za to kasę, to sama tak żyj. Nikt ci nie broni przecież. A z pretensjami to do szydlo, tak jak ktoś tu słusznie pisze, a nie do matek, które dostają pieniadze. To ich wina? Maja nie rodzic dzieci? Czy coś to by zmienilo, jakby nie braly tych pieniędzy?

Gość gość
Ja wiem ze wam to wali ze to trzeba bedzie kiedys splacic ale niektorzy nie chca miec jeszcze gorzej niz jest teraz a jak zaczniemy splacac te wszystkie socjale to dopiero bedzie bida z nyndzom. Nie beda sie pytac tylko zabiora nam 3/4 dochodow.

Gość gość
12,15 nie nie wali, ale powiedz co my możemy na to poradzić??? No słucham??? Bo nie rozumiem po co te zarzuty do zwykłych, szarych ludzi. Z Szydlo się kontaktujcie. My nie możemy nic zrobić niestety.

Gość gość
niech kuźwa dadzą porządne wynagrodzenia to polacy wrócą z zagranicy z dziećmi, a nie ktoś kto chce godnie zyć to spieprzył z tego kraju, tutaj pozostała patologia rozmnażająca się jak króliki i emeryci oraz renciści,

Gość gość
Wiecie w tym kraju jeszcze dlugo nie bedzie dobrze. Bo kazda kolejna wladza mysli tylko o tym jak najwiecej wyciagnac kasy dla siebie okradajac przy tym zwyklych obywateli. I podniesienie placy nic nie zmieni bo i ceny za wszystko poszlyby w gore wiec stosunek pracy do kosztow zycia pozostalby taki sam. A niestety kazda kolejna wladza jest coraz bardziej pazerna i coraz bardziej zadluza nam kraj. Pewnie w koncu skonczymy jak Grecja.

Gość gość
Mi sie lepiej zyje i nie musze pracowac dopoki corka pojdzie do przedszkola, dziekuje p. Szydło! Dostaje na 2 dzieci plus rodzinny plus wychowawczy.

Gość optymalna
Akurat, że to jest na przyrost, a nie poprawę życia to wśród moich znajomych i nas się nie sprawdza. Moi znajomi po prostu podnieśli sobie poziom życia, a już jakiś czas temu podjęli decyzję, że więcej dzieci mieć nie będą. Ja i znajomi to ludzie w wieku 35-40 lat. My mamy jedno dziecko i też więcej nie będzie. Uważam, że te pieniądze powinny być dla dzieci, które teraz się urodzą. Druga sprawa - tylko dzieci pracujących rodziców.

Gość gość
do gość dziś - no i po to ciebie matka urodziła abyś pracowała na emerytów, a ty nie dosyć, że na nich nie pracujesz to jeszcze rozmnażasz się i podatnicy utrzymują ciebie i twoje dzieci, także już dwa pokolenia, a może i twoich starych opieka tj. podatnicy utrzymywali. Cholerny rząd,

Gość gość
Ja pracuje w markecie za 1200 zl netto (umowa zlecenie) mam jedno dziecko i dostalam 500 zl. Maz zarabia 2000 zl netto i dla nas to jest duza pomoc:) ale uwazam ze każdy powinien dostac . Mogli dac 200 zl ale na kazde dziecko .

Gość gość
ty 1200, mąż 2 tys. tj. 3200 zł : 3 osoby (jedno dziecko) = 1066 zł, jakim cudem żeście dostali jak powyżej 800 zł na osobę się nie dostaje.

Gość gość
19.20 bo policzyli dochody za 2014.

Gość gość
a mnie pieprzony rzad pomimo, ze mam 820 zł nie daje, by ich trafiło, kuzwa weź i tu żyj za 1650, wynajęcie mieszkania 1200 zł.