Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak podawać, w jakiej postaci warzywa dziecku na 2 śniadanie, podwieczorek

Polecane posty

Gość gość

Mam syna 16 miesięcy. Wydaje mi się, że je za mało warzyw. Jak podawać warzywa nie licząc obiadu bo z tym nie mamy problemu. Jakie potrawy przygotowywać żeby warzywa wkomponować w 2 śniadanie lub kolację? Zjada surową marchewkę, pomidora. Gotuję fasolkę szparagową. Jakie warzywa podawać żeby przetworzenie termiczne było jak najmniejsze?

Gość gość
-dynia z jablkiem, -awokado z bananem (awokado bardzo zdrowe) - przerozne (wszystkie wlasciwie) owoce z jogurtem naturalnym To jest to co my jemy ale wiem ze jest mnostwo przepisow na placuszki dla dzieci z warzywami

Gość gość
Kalarepę można zjeść na surowo ;) Ja np za dzieciaka uwielbiałam. Zresztą do tej pory uwielbiam.

Gość gość
Ale jak podajesz np. dynię z jabłkiem?

Gość gość
Dyni nie podaje na surowo, chociaz wiem, ze mozna. Gotuje krotko dynie z jablkiem, dodaje troche masla, czasem tez platki owsiane.

Gość gość
Ja czesto podaje pokrojone w słupki-paprykę, marchewkę, ogórka zielonego-musi chrupać ;) Na kolacje robie kanapke z sałata, wędlina i pomidorem/ogórkiem itd. Czasem omlet z tartą cukinią. Pasta z avocado na grzankę pełnoziarnista itd. Czy pasta z ryby z papryka i szczypiorkiem.