Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabkowanie

Polecane posty

Gość gość

Mamusie opiszcie jak Wasze dzieci przechodziły ząbkowanie. Czy pierwszy ząbek jest najgorszy? Mój synek ma 16 tygodni. Od rana marudzi zdobił trzy kupki a ostatnio kubka była raz dziennie albo co dwa dni. Jest na piersi i ja nic nowego nie zjadłam. Ciągle poplakuje i chce mieć mamę przy sobie. A tak pięknie się ostatnio bawił. Posmarowalam dziąsła żelem i troszkę zasnął. Jak długo idzie pierwszy ząbek?

Gość gość
Przepraszam ze literówki.

Gość gość
U nas pierwsze były najgorsze. Rosnąć może różnie pierwszy etap to poszerzanie dziąseł mocny slinotok. U córki dolna jedynka wyszła na początku 7 miesiąca. Za dwa tygodnie druga a teraz skończyła rok i dopiero idą następne. Niestety wszystko na raz bo górne i dolne dwójki i kły i kolejne ja swedza bo cała rączkę pcha do buzi.

Gość gość
Tu autorka. Synek też mocno się ślini, pcha rączki do buzi, mocno sciska pierś. To jeszcze wcześnie na ząbki, pewnie dopiero dziaselka się szykują. Opisze ktoś jeszcze przebieg ząbkowania? W którym miesiącu najwcześniej mogą się pchać te zębiska?

Gość gość
U nas 2 dolne jedynki wlasnie wychodza, syn ma 6 m-cy zadnych nowych objawow, slini sie i wklada wszystko do buzi odkad skonczyl 3 m-ce

Gość gość
Autorko to może potrwać od kilku tygodni do kilku miesięcy. Na pewno zauważysz zęba ś raczej poczujesz jak cię zacznie gryźć przy karmieniu

Gość gość
Nie nastawiaj sie, ze bedzie zle bo wcale tak nie musi byc. Moze zupelnie cos innego jest powodem gorszego dnia u twojego dziecka. Mam 3 dzieci i u zadnego nie bylo problemow z zabkowaniem, po prostu pojawialy sie nowe zabki i tyle.

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Może to skok rozwojowy. Synek dziś też marudny i nieodkładalny. Wisi na rękach albo leży przy piersi. Mam żel i nakładki do masowania. Jakie gryzaki polecacie?

Gość gość
Normalne takie ze sklepu

Gość gość
Pierwszy chyba był najgorszy. 3 dni gorączka marudzenie rozwolnienie a po niej pierwszy ząbek się pojawił. Miał 6 miesięcy.