Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

eutanazja uposledzonych umysłowo

Polecane posty

Gość gość

uważam że niepełnosprawne umysłowo "dzieci" powinny być poddawane eutanazji po narodzinach, nie rozumiem po co ludzie hodują te wszystkie zwierzęta z porażeniem mózgowym, zespołem downa i innymi upośledzeniami umysłowymi, po pierwsze żadnego pożytku z nich nie ma a ich utrzymanie kosztuje nie mało, a po drugie są uciążliwe dla otoczenia ludzie którym rodzą się takie "dzieci" są naprawdę p******i że decydują się na ich hodowlę a wy co myślicie?

Gość gość
Można z nich robić parówki.

Gość gość
Akurat wśród osób z zespołem downa jest duże zróżnicowanie jeśli chodzi o poziom upośledzenia umysłowego, większość mieści się w lekkim upośledzeniu umysłowym, tzw "warzywek" którymi trzeba się cały czas zajmować i które nie mówią jest bardzo mało, niektórzy z zespołem downa mieszczą się nawet w przeciętnej inteligencji, ale fakt faktem to niewielki odsetek. Moim zdaniem jeśli jakieś zaburzenie gwarantuje urodzenie warzywka, które tylko leży, ślini się i brudzi pieluchy przez całe życie, powinna być możliwość przerwania takiej ciąży. Chyba nikt nie chciałby tak wegetować.

Gość gość
Większość osób z porażeniem nie jest upośledzona umysłowo, więc się doucz, a najlepiej sama się poddaj eutanazji

Gość gość
Bez sensu temat