Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja 1000

Tęsknię za zmarłą babcią

Polecane posty

Gość Patrycja 1000

Odeszła w listopadzie 2015 zaledwie 3 dni po moich urodzinach. Ze szpitala wysłała mi jeszcze piękne róże, 18 sztuk, bo tyle lat skończyłam. Takiej kobiety nigdy już nie będzie, prowadziła własną firmę, była zawsze pełna życia i mogłam na nią liczyć w każdej sytuacji. Wspierała mnie, gdy zaszłam w ciążę jako 17-latka, kupiła mieszkanie dla mnie, męża i naszego synka, nigdy nie odmówiła mi pomocy nawet, gdy mocno podupadła na zdrowiu. Od kiedy odeszła zaczęło psuć się w moim małżeństwie. Dawała mi taki wewnętrzny spokój, była moim jedynym przyjacielem na tym świecie. Od jej śmierci czuję jakbym wpadła do czarnej dziury i nie potrafię z niej wyjść. Zmarła 1 dzień po wyjściu ze szpitala i to na moich rękach. Przepisała mi cały swój spadek, będę jej za to wdzięczna do końca życia. Reszta mojej rodziny nie tęskni za nią właśnie z tego powodu, ale tak naprawdę nie zasługiwali na choćby jeden grosz z tych pieniędzy. Wstyd mi za taką rodzinę.

Gość Patrycja 1000
Co mam robić? Czy ten ból kiedyś minie? Czy ta pustka już zawsze będzie towarzyszyć mojemu życiu?

Gość Maaaarria
Wspolczuje Ci. Moja babcia zmarla w maju 2015 miesiac po tym jak urodzialam moje pierwsze dziecko. Nie zdazylam jej pokazac prawnuczki. Ani tez zoabaczyc sie z nia bo musialam w ciazy lezec w szpitalu. Choc babcia nie za bardzo mnie lubila bo miala swoja ulubiona corke i jej dzieci tylko kochala. Przez co mojej mamie i mi bylo czesto przykro. Ale babcia mieszkala z nami. Bardzo bylam z nia zzyta. Nie raz sie na nia zloscilam za jej zachowanie. Troche nam dokuczala. Nie mozna jej bylo np. zostawiac samej w domu choc byla w pelni sprawna.. chodzi o to ze wiem jak sie czujesz bo tez czuje pustke i tesknie. Nie moge sie z tym pogodzic. Mogla jeszcze pozyc. Choc miala juz 90 lat to mialam wrazenie ze bedzie z nami jeszcze dlugo a nawet moze to glupie ale myslalam ze bedzie zawsze. Po jej odejsciu zrobilo sie w domu strasznie pusto i smutno. Trzeba sie jakos z tym pogodzic to bedzie nam lzej. Ale pustka pozostanie.

Gość gość
Ja tez tęsknię za babcia tylkoi ona mnie rozumiała . Ale jeśli chodzi o spadek to raczej marnie się postarali z dziadkiem bo nie zostawili nic a na dodatek zostawili dług. MIESZKANIE miało być moje . Babcie rozumiem bo zmarła nagle ... I nie to ze jestem pazerna po prostu mieszkam tu od urodzenia . .. a od kaprysu rodziny która prowadzi dostatnie życie zależy moja egzystencja . ale i tak nic nie zastąpi babci i dziadka . ŻADNE pieniądze. ROZUMIEM cie doskonale .