Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doradzcie mi jak uciec z risky condo zwiazku?

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim. W skrócie od roku jestem w związku . Nie dzieje sie miedzy nami dobrze . Mówiąc nie dzieje sie dobrze mam na myśli przemoc psychiczna i fizyczna (bardzo mocna ) a ostatnio tez do pewnego stopnia finansowa . Chciałabym zerwać z nim kontakt ale boje sie jego zemsty. On jest naprawdę nieobliczalny i jak wpada w szał to nie ma granic. Czy jest jakiś sposób żeby to zakończyć i przekonać go ze nasz związek nie ma sensu I ze po prostu sie rozstajemy w zgodzie i bez wzajemnego mszczenia sie? Wiem ze to nie bedzie łatwe bo on nie odpuszcza. Boje sie go. Pozdrawiam, Ola

Gość gość
Miało być toksycznego (autokorekta angielska mi zmieniła ) :)

Gość gość
Nie musisz się przed nim tłumaczyć, dlaczego nie chcesz tego związku. Po prostu mu to powiedz, najlepiej w publicznym miejscu, a jeśli padną z jego strony groźby, to uprzedź go o konsekwencjach karnych. Jeśli jednak będzie Ciebie nękał, to poproś tatę, przyjaciela o wsparcie, a w ostateczności (jego agresja) zgłoś na policję swe obawy, lęki, jego groźby lub przemoc. Pamiętaj, że jesteś wolnym człowiekiem, a nie niewolnikiem!!! Pozdrawiam, facet.

Gość gość
W tym momencie przy partnerze trzyma cię głownie strach. Skup się na sobie i pozbądź się strachu, a bez problemu pozbędziesz się również partnera. Powtarzaj sobie od rana do wieczora że się nie boisz, że jesteś silna i że sobie poradzisz. Konsekwencją w wyeliminowaniu strachu będzie twoje lepsze samopoczucie, większa pewność siebie i podejmowanie właściwych decyzji. Nie będziesz musiała już nikogo pytać jak to zrobić. Po wyrzuceniu z siebie uczucia strachu intuicja sama ci powie co dalej. I nie próbuj być jak matka Teresa z Kalkuty. Wychodzisz z tego związku i zostawiasz po sobie zgliszcza. Nie musisz jak dobra sprzątaczka zostawiać po sobie ładu i porządku. Uszy do góry ;)