Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielny_ogrodnik

Ile tygodni lub miesięcy wam kwitnie amarylis?

Polecane posty

Gość niedzielny_ogrodnik

Nie wiem czy opłaca mi się kupić cebule na allegro i "bawić" z taką rośliną, jeśli kwitnie tylko np. przez 2 tygodnie. Stąd pytanie, jak długo wam kwitnie? Czy może kwitnąć np. kilka miesięcy czy to raczej mrzonka?

Gość gość
U mnie kwitł 2tygodnie.

Gość niedzielny_ogrodnik
" gość dziś U mnie kwitł 2tygodnie. " To króciutko :(( A hodowałaś sama z cebuli czy kupiony w doniczce? Bo jeśli doniczkowy, to nie wiadomo ile kwiat już stał w tej doniczce przed zakupem. Ktoś jeszcze się wypowie? :)

Gość niedzielny_ogrodnik
gdzie indziej czytam, że komuś kwitł rzekomo aż 9 miesięcy :D No to już nie wiem, chyba średnią wyciągnę ;)

Gość gość
moze lepiej sie nie "bawic" w sprowadzanie cebulek z alledrogo, a poczekac aż beda w supermarketach? potrafia byc nawet po 7 zl w doniczkach tylko nie pamietam w ktorym markecie czy lidl czy biedronie. no i pojawiaja sie w okolicach swiat bz, lutym, marcu tez

Gość gość
Mnie kwitł 2 tygodnie , mój kwiatek , stoi na parapecie od kilku lat .Są różne odmiany , to może kwitnąc dłużej, ale nie sądzę aby 9 miesięcy. Przecież to cebulowe , jeden jedyny kwiat , jak miałby niby tak długo kwitnąć.Podobnie kwitnie hiacynt, nawet storczyki tak długo nie kwitnął, bo gdzieś 4-5 miesięcy przy dobrych wiatrach.

Gość gość
Ja ostatnio znalazłam super doniczkę led - podświetlaną w firmie http://rotomatic.pl/. Doniczka spełni swoją funkcję wizualną i użytkową. Wieczorami pięknie ozdabia nasz salon.