Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DOROSŁY szampon do włosów dla 5 latka ?

Polecane posty

Gość gość

skończył nam się "dziecinny szampon" i tak myślę żeby umyć córce głowę w moim szamponie ? córka ma 5 lat

Gość gość
dostanie raka :o

Gość gość aguśka gośka
dobre pytanie moja też ma 5 lat i nadal myje jej głowę dziecinnym szamponie :P

Gość gość
wy tak na poważnie? :o to jednak prawda, że ciąża i poród sprawiają, że kobieta traci połowę możliwości intelektualnych :o

Gość gość
moja ma 6 i nadal myję jej w dziecięcych szamponach te dla dorosłych mają dużo chemii poczytaj etykietę

Gość gość
Nic jej się nie stanie, jak raz umyjesz jej głowę Twoim szamponem :) Ja czasem tak robię, jak mi się skończy ten dla dzieci i zapomnę kupić drugi. Tylko go trochę rozcieńcz na dłoni.

Gość gość
Dziecku nie pracują jeszcze gruczoły łojowe tak jak dorosłemu. Raz nie zaszkodzi, ale mycie takim szamponem na codzień spowoduje przesuszenie skóry głowy i swędzenie.

Gość gość
Nie myje włosów ani sobie ani dzieciom szamponem sklepowym :P Syf i chemia pelna SLS, tanich spieniaczy, wypelniaczy i zapachów.. Jak masz szampon bio, bez syfu , a na bazie ziól i olejow to nic sie córce nie stanie, nie ma w nich nic coby jej zaszkodzilo. Jak nie masz to juz lepiej umyj mydłem i wyplucz woda z octem. Chociaz masz pewnie syndent a nie mydło...

Gość gość
Od kiedy corka skoczyla 3 latka myje jej w zwyklym szapomnie. ..taki jaki akurat mam pod reka. Tak samo nigdy nie pralam ubranek w specjalbym proszku tylko normalnym.

Gość gość
My problemu z tym nie mamy bo i ja i mąż i dzieci używamy delikatnego szamponu dla niemowląt ;). Córka ma 5 lat i myślę że jeszcze długo będzie używała żelu i szamponu dla małych dzieci a syn (2 l) używa szamponu dla niemowląt, żelu do mycia ciała również. Dorosłe szampony mają zbyt wiele agresywnych składników. Moja siostra myje swojej córce włosy schaumą i mała , dwuletnia dziewczynka zaczęła mieć łupież . Moja mama z kolei myła głowę mojej siostrze pantene pro v i ta też miała łupież i lekarz kazał zmienić na szampon bez balsamu, jak najbardziej czysty , wtedy mama kupiła chyba szampon barwę tataro chmielowy. Uważajcie z tymi kosmetykami dla dorosłych bo bardzo ciężko wyeliminować łupież u dziecka jak się już raz pojawi.

Gość gość
Po sobie poznaję że większość szamponów jest tragiczna, tych dla dzieci jak najbardziej też. Gdy uda mi się znaleźć jakiś lepszy np bez SLS, to używamy go wszyscy.

Gość gość
ja tez myję moim dzieciom normalnym szamponem, sa takie bez lub z minimalną iloscią chemii. a myslicie ze takie dla małych dzieci to takie zdrowe? tez mają chemię jak wszystkie. a te kubusie, danonki albo jedzenie dla niemowlat ze słoika. poczytajcie sklady-tam dopiero jest ile chemii. moze ze 20 procent jedzenia tego co na zdjęciu a reszta chemia. a ludzie kupują i myslą ze zdrowo odzywiają dziecko. albo poprostu nie chce im się gotowac domowych zdrowych obiadów.

Gość gość
jak szampon może być bez chemii??? :O przecież to kosmetyk, służy do mycia, nie do jedzenia. bez chemii to sobie można jajkiem głowę umyć albo właśnie octem :O