Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile mówią wasze 18 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie ile mówią wasze dzieci? Jakich dokładnie słów używają jakie odgłosy potrafia naśladować?

Gość gość
Pełnymi wielozłożonymi zdaniami, typu " uważam szanowna matko, iż czapka w sierpniu jest zbędna, aczkolwiek w związku z anomaliami pogodowymi rzadko spotykanymi o tej porze roku,jestem skłonny spełnić twą prośbę i ową czapkę nałożyć."

Gość gość
Hehe. Moja ma 12 miesięcy i mówi świadomie dwa słowa: mama nie mama nie. I tak.w kółko to słyszę

Gość gość
Mama, tata, baba, dziadzia,Zuzia (kot),daj,nie,tak,nie ma,jest Naśladuje koze, barana,krowę,kicikici,bah (upadlo)

Gość gość
Ch*j, c*pa, wontroba

Gość gość
mama, tata, baba, dziadzia, dzidzi, ja, Ma (tak na siebie mówi bo jego imię się tak zaczyna) nie ma, ide, chce, nie chce, daj, am, piś (pić), czesc, nos, oko, kółko, cici (woła tak kotka), ciocia, ała, boli, bam, bumbum (samochód), lalala (piosenka) tak, nie, miś, tu, naśladuje kure, kota, psa, krowe, rozumie wszytskie polecenia, pytania, ma swóje zdanie na temat czy chce to jesc czy nie, jeszcze pewnie cos mówi na ta chwile tyle mi przychodzi na mysl

Gość gość
Mowi prostymi zdaniami np nie chce spac, nie chce bulke z serem, daj mi am(jesc) daj mi to, co to jest, pampers zmienic, mamusiu ratuj xD, jest kupa, oli stoj(jego brat oliwer). Slow zna bardzo duzo nie wymienilabym ich nawed bo powtarza wszystko co uslyszy