Gość gość323145 Napisano Sierpień 21, 2016 Chcę poznać opinie innych Otóż jestem na stażu z urzędu pracy w prywatnym przedszkolu. Nie studiowałam nic w tym kierunku, zwyczajnie dostałam pewnego razu podczas wizyty w urzędzie propozycję stażu w przedszkolu. Dostałam się no i do czego zmierzam... Myślałam,że jako stażystka będę pomagała w różnych czynnościach,ucząc się, jest inaczej. Pracuje jak normalny pracownik, robię wszystko to co normalni pracownicy, a kiedy jakaś nauczycielka/opiekunka idzie na urlop czy chorobowe ja wchodzę na jej miejsce i przejmuje jej obowiązki. Normą stało się to ,że zostaje sama z dziećmi na dłuższy czas, bez żadnego opiekuna bez żadnej nauczycielki. Są to dzieci kilkuletnie, a bywa,że i żłobek. Przeglądałam forum i podobno to są sytuacje niedopuszczalne, czy tak? Jestem ciekawa kto bierze odpowiedzialność, gdyby coś się stało w czasie kiedy ja jako stażystka zostaje sama z grupą dzieci? Czy cała odpowiedzialność spływa na mnie ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach