Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka238742

Jakie pieluszki dla noworodka?

Polecane posty

Niedługo czeka mnie poród i zastanawiam się jakie kupić pieluszki dla maluszka? Słyszałam że najlepsze są z Pampers, ale jaki rozmiar, rodzaj?

Gość gość
Ja kupowałam białe pampersy new born, rozmiar 1 i je polecam.

Gość gość
Witaj To że słyszałaś że najlepsze są pampersy nie znaczy że pupa twojego dziecka to samo stwierdzi. Moja młodsza dostała takiego uczulenia po pampersach że normalnie miała ranki na pupie a pieluszki dada z biedronki podpasowały jej idealnie. A jeśli chodzi o starszą to już na sam widok pampersów dada dostawała wysypki. Moim zdaniem spróbuj się zorientować czy nie ma jakiś testowych opakowań pampersów kilka firm. A jak się okaże że czegoś takiego nie ma to chyba trzeba będzie kupić kilka firm. Ale może jakieś Twoje koleżanki mają maluszki w fazie pierwszego rozmiaru pieluszek .

Gość gość
Dzieci mojej koleżanki też miały uczulenie na pampersy. My na początku uxywalusmy tych z Belli happy potem przerzuvilismy się na pampersy teraz jedziemy na tych z Lidla. Na noc jednak zakładam oryginalne pampersy bo te z Lidla czasami nam przrciekaja i nocy nie wytrzymują niestety

Gość gość
Tetrowe i flanelowe będę używać

Gość gość
Dla noworodka chyba większość będzie dobra bo każda pielucha posiada granulat , każda wchłonie tak małą ilośc moczu jaką oddaje noworodek i utrzyma ją z dala od pupy więc wyborem pieluchy nr 1 lub 2 się nie przejmuj i spokojnie możesz zainwestować w jak najtańsze, potem jak maluch będzie przechodził na nr 3 albo jak dziecko zacznie siadać czy przemieszczać się, możesz pomyśleć o lepszych . Im większe dziecko tym więcej moczu w pieluszce i tym gorzej z tym (z utrzymaniem suchości skóry) radzą sobie tanie pieluszki. Na początek możesz zrobić tak że suchą skórę pupki i pachwin pudrujesz lekko pudrem np Penaten (jest bardzo dobry) i zakładasz pieluchę a wtedy skóra nie jest wilgotna w pieluszcze ani podrażniona.

Gość mama _zosi
Witaj! Według mnie i mojej córci najlepsze pieluszki to babydream fun &fit 2-5 kg jest 30 sztuk, przede wszystkim cena jest niska, od samego początku moja zosia używała tych pieluszek nic nie przemakało nie uczulało i nie były sztywne teraz zosia ma 2 latka i jesteśmy na babydream 4 gorąco polecam! I życze zdrówka wam! I bym zapomniała pieluszki dostępne są w rossmanie