Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
kasiaxxx

Przeprowadzka do innego miasta

Polecane posty

Cześć! Mam 17 lat, za rok (niecały) skończę 18 i chciałabym przeprowadzić się do Warszawy. Kompletnie nie wiem dlaczego, ale ciągnie mnie do tego miasta. Byłam wiele razy i chciałabym zobaczyć jak się tam żyje na dłużej. Problem w tym, że na wsparcie rodziców nie mam co liczyć, chcą mi ten pomysł wybić z głowy. Ja jestem jednak uparta i chcę spróbować, nic nie tracę a zyskam nowe doświadczenie. Cały czas powtarzają "napiszesz maturę to się wyprowadzisz", ale ja nie wytrzymam... Pochodzę z małej miejscowości nad morzem, otoczenie, ludzie i atmosfera jest po prostu nie do wytrzymania. Wszyscy wszystko o sobie wiedzą, wśród rówieśników panuje nienawiść i "podziały". Zawsze chciałam zmienić szkołę, ale w moim okręgu nic interesującego nie ma dlatego chcę spróbować w dużym, nowym mieście gdzie jest wiele możliwości rozwoju osobistego. Z mieszkaniem raczej problemu nie będzie, spotykam coraz więcej ofert bardzo zachęcających do tego przeprowadzam się wraz z koleżanką, która ma identyczną sytuację. Bardziej martwię się o pieniądze, że po prostu nie dam rady się utrzymać chodząc w tygodniu do szkoły, a w weekendy harując całe dnie... Macie może jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić i może gdzie znaleźć całkiem w porządku płatną pracę będąc w mojej sytuacji? :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować