Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój kot jest chory

Polecane posty

Gość gość

ma biegunkę i wymioty do weta więcej nie idę; to są yebane konowały, które w ogóle leczyć nie potrafią. Nadają się tylko do składania kości. W temacie interny mają tylko jedną propozycję: antybiotyk i steryd. I tak było z każdym kotem i każdym weterynarzem. Dali jej Cerrenię i antybiotyk przez 5 dni. Oczywiście Cerrenia przestała działać, kot dalej rzyga. Wydałem tylko kasę, którą miałem na cały miesiąc jedzenia dla siebie i chuj! Kot jak był chory tak jest. I pewnie umrze z czasem z wycieńczenia. Nie mam już pieniędzy na jeżdżenie do innych weterynarzy, kroplówki, szukanie po omacku, że a nuż inny antybiotyk pomoże. Weterynarze tylko do wyciągania kasy są dobrzy. Bo to, pożal się Boże, każdy głupi bez 5letnich studiów mógłby ordynować. "Nie wiem co jest, a co tam dam antybiotyk, a nuż pomoże i kot wyleczony, a kasa się zgadza". I to jest prawda o weterynaryjnej internie. Poprzedni kot 3 miesiące tak był "leczony". Niezliczeni specjaliści, najlepsi w Polsce w swoich dziedzinach, codzienne wizyty, 7 tysięcy w plecy, a kot i tak umarł. I nawet nie byli w stanie stwierdzić przyczyny w sekcji... I tylko żal patrzeć jak bidula niknie w oczach i się męczy :o

mam takie same przemyślenia badań narobią, przynajmniej u mnie, każde jedno droższe niz u człowieka a i tak ten sam antybiotyk i ten sam steryd ładują krew, wydzielina, siku, prześwietlenie i parę stówek wpadnie, a potem da się ampułkę i jeszcze za sam zastrzyk (usługę, nie środek) 15 zł k****, 15 zł za naciągnięcie strzykawki i iniekcję! sama juz robię sobie za darmo, żadna filozofia domięśniowy czy podskórny zrobić tylko zwierzaka szkoda najbardziej, czlowiek się stara, kasę wywala, której ledwo na siebie starcza i nic z tego współczuję

Gość gość
Mnie przez dwa tygodnie trzymali kota na kroplówkach na siłę przy życiu, mimo że prosiłam o uśpienie. Każda kroplówka 80 zł, kotu krwawa wydzielina leciała z nosa, w końcu umarł z głodu... :/ Dla weterynarzy liczy się ich kasa, a nie dobro zwierzaka.

Gość gość
no właśnie o tym mówię; wizyta 25 zł, iniekcja 5, lek ileś tam (choć to akurat złotówki były) Ale jak zaproponowałem, że niech mi lek sprzedadzą i sam zrobię (zastrzyk podskórny to żadna filozofia; poprzedniemu kotu robiłem, także kroplówki, bo w końcu się zlitowali i co drugi dzień pozwalali przyjeżdżać) to oczywiście, że absolutnie nie, że to oni są lekarzami itp. No oczywiście, że są, w końcu za każdym razem 3-5 dych w kasie więcej. Swoją drogą, przez te 5 dni za każdym razem była inna opłata, pomiędzy 25 i 49 zł, mimo, że podawano tylko 0,2 ml antybiotyku, tego samego...

bo wiesz, tu badanie inne, np. przyłoży stetoskop i niby serca posłucha, a drugim razem obejrzy dziąsła a trzecim uszy i opłata inna jest ;)

Gość gośćZ
Żal tego Twojego kociaka, ratuj go jakoś albo daj uśpić by się nie męczył. Mój kot gdy wymiotował i miał biegunkę to miał chore nerki. Przez tydzień dostawał zastrzyki i wyszedł z tego . Obejmij go palcami na wysokości tylnych łap za kręgosłup tak jakbyś chciała złączyć palce pod jego brzuszkiem i spróbuj nie za mocno ponaciskać. Jeśli zacznie miauczeć bo poczuje ból to mogą być nerki.

Gość gość
Mój nieboszczyk kot też był leczony nie tak jak trzeba przez męczyzwierzy nieuków z prowincji. Dopiero wizyta w Gliwickiej Klinice Weterynaryjnej postawiła go na nogi i darowaliśmy mu dwa lata dobrego życia. Miał niewydolność nerek, co było też skutkiem niewiedzy i niewłaściwego leczenia nieudaczników, którzy kastrowali kota i powtarzające się biegunki i wymioty uznali za alergię, problemy trawienne, żadnych badań laboratoryjnych, tragedia, mamy XXI wiek, a niektórzy leczą metodą zgaduj zgadula,a za każdą wizytę 100 zł. W Gliwicach postawili kota na nogi, udało się go uratować, ale miał tak zniszczone nerki, że tylko dwa lata żył, miał wszystkie możliwe badania, profesjonalnie i tanio, usunięto prawą nerkę, kiedy zrobiła się martwa i go truła. Z jedną żył jeszcze ponad rok, chociaż nie była w pełni sprawna. Otrzymał fachową pomoc i naprawdę szkoda kasy na byle jakich dziadów z prowincji

Gość gość
Tylko badania laboratoryjne, poziom kreatyniny i mocznika może potwierdzić lub wykluczyć chorobę nerek, ewentualnie USG żeby sprawdzić w jakim są stanie. Niestety często wymawiają, że kot coś zjadł i się struł, kłopoty z trawieniem, wciskają ciemnotę na wszelkie możliwe sposoby. Pełno jest dziadowskich gabinetów żerujących na naszej miłości do zwierząt i wyciągających pieniądze za leczenie bez efektów. Wciskają drogie karmy lecznicze, a zwierzę umiera i nawet nie wiesz na co. Każdy powinien mieć to urządzenie do badań laboratoryjnych, a nie leczyć w ciemno. Poza tym koty często mają problemy z nerkami i najpierw to sprawdzić, a potem szukać dalej

Gość gość
nie no, bez przesady morfologia rozszerzona to było pierwsze badanie. Kota, mimo że starszawa (ma 14 lat) ma zdrowe; kreatynina w normie, nieznacznie podwyższony mocznik. No a potem, skoro nerki wykluczone, zaczęło się jechanie standardem, czyli Cerrenia objawowo na wymioty i antybiotyk na ślepo, że a nuż infekcja bakteryjna przewodu pokarmowego... Wymioty ustały, ale powróciły 3 dni temu, jak lek objawowy przestał działać, a biegunka nasiliła się ponownie wczoraj po zakończeniu cyklu antybiotyku. Niestety musi dziewczyna sama sobie z tym poradzić, bo ja już nie mam ani kasy, ani wiary w weterynaryjną internistykę I żeby nie było, to nie prowincjonalny gabinet, a warszawska spora klinika.

Gość gość
Straszne, to ja już nie wiem, co powiedzieć. Myślałam, że to jakiś wiejski ubogi gabinet, bo ja z tego typu leczeniem, że nikt nic nie wie, spotkałam się u mnie na prowincji. Jestem ze wsi, na Śląsku i mnie klinika w dużym mieście nie zawiodła

zaraz, zaraz. sa tez weterynarze ktorzy kochaja swoja prace i sa beznadziejni. matka chodzila raz do konowalow i mase kasy zostawila. pozniej poszla do innych i tam juz zastrzyk kosztowal tylko 10 zl + leki i za sama wizyte tez 10 zl 500% mniej.. i kota świetnie leczyli! mial raka i tamci chcieli go uspac juz i nie wiesdzieli jak leczyc inni chcieli go leczyc wiedzieli jak i kot zyl jescze 3 lata, a tamci dawali mu max trzy tygodnie!!! :P

Gość gość
no to pięknie; dziś w nocy zwymiotowała żółcią chyba; taka żółta woda :o

Gość gość
chyba jednak pojadę do konowałów znowu. Wiem, że to bez sensu, ale nie mam serca patrzeć jak się biedula chora męczy :(

Gość gość
dobij go !

Gość gość
W takim razie koniecznie musisz iść z kotem do dobrego weta i to jak najszybciej. Ja z moim chodzę do http://weterynarz-szczecin.info/ , nigdy mnie nie zawiedli.

Gość gość
w*********j z mojego tematu spamerze!!!!

Gość gość
Musiałaś trafić na bardzo złego weterynarza, szczerze współczuję. :( Ja z moją kotką chodzę do http://wetfranciszek.pl/ , nigdy mnie nie oszukał, zawsze udawało się pomóc.