Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZ

Wszy jak sobie poradzić?

Polecane posty

Gość gośćZ

Witam wszystkich, jakimś cudem moje dziecko przyniosło z półkolonii niespodziankę w postaci wszy. Zgroza co się dzieje. Umyłam - wyszorowałam głowę ale nie mam pewności czy to wystarczy, czy może trzeba jakiś specjalny środek? Dziękuję z góry za podpowiedź.

Gość gość
Moje siostry przestały jeździć na kolonie z tego powodu. To jest masakra XXI wiek i takie coś się zdarza. W aptece kup dobry szampon dwie butelki . Takie coś trzeba powtórzyć. Nikomu nie życzę. U nas same kobiety z długimi włosami meczylysmy się 3 miesiące. Straszne że ludzie nie dbają o dzieci a później człowiek Bogu ducha winny zaraża się tym guuuuuwnem. Poza tym wypiera pościele w 95 stopniach i kup nowe szczotki gumki do włosów spinki wszystkie używane do tej pory wyrzuć.

Gość gość
Samo mycie to za mało, trzeba jeszcze wyczesywać gnidy specjalnym grzebieniem.

Gość gość
Nie wystarczy samo wyszorowanie głowy zwykłym szamponem, musisz kupić specjalny szampon w aptece żeby wytruć to dziadostwo inaczej się rozprzestrzeni. I gęsty grzebień do wyczesywania. Wyprać pościel i ubrania z którymi dziecko miało kontakt, szczotki grzebienie wyrzucić lub wyparzyć.

Gość gość
Wszy to chyba zmora wszystkich wyjazdów dzieci. Idź do apteki i kup odpowiedni szampon i gęsty grzebień.

Gość gość
Brr.. jak byłam mała w szkole zapanowała wszawica. Miałam długie włosy i pamiętam, jak mama cierpliwie dzień po dniu wyszukiwała tych paskudnych gnid, bo niby nic już nie było a ja ciągle miałam wrażenie jakby coś maszerowało mi po głowie. To było straszne uczucie. Szampon zniszczy dorosłe ale gnidy to już nie. Grzebień musi być bardzo gęsty, najlepiej dwurzędowy. Inaczej nie poradzi sobie.

Gość gość
Zgadzam się z poprzednikami, zainwestuj w dobry szampon i koniecznie grzebień na wszy do wyczesywania.

Gość gość
Znam ten ból...moje dziecko kiedyś też przyniosło to pieruństwo z przedszkola...nam pomógł wtedy fajny grzebień nitcomb! Metalowe „włosy” grzebienia mają zaokrąglone końcówki, dzięki czemu nie podrażniają skóry głowy, a przez to, że są bardzo gęste powoduje, że usuwane są zarówno dorosłe pasożyty, jak i złożone przez nie jaja. POLECAM!

Gość gość
jesli dziecko ma dlugie wlosy to je sciac lub dobrze podciac.Kupic specjalny szampon na wszy w aptece.Wszystko trzeba usuwac z wlosa,najgorsze sa gnidy.Pamietam jak na kolonie pojechalam jako dziecko,pierwszy i ostatni raz:Owlosy do pasa i matka mi sciela na chlopaka,bo nie szlo wyczyscic z tak gestych wlosow tych gnid.Masakra/

Gość gość
Mojej siostrze,która ma długie włosy udało się bez obcinania,wystarczył szampon i gęsty grzebień