Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupujecie w biedronce?

Polecane posty

Gość gość

Ja lubie rogale maslane (wiem, ze nie jest to zdrowe), srodki czystosci jak np. scierki, zmywaki zauwazylam, ze maja taniej niz w drogeriach. Poza tym mleko, platki sniadaniowe i slodycze.

Gość gość
makaron , budynie ...

Gość gość
Wszystko. Chleb, mieso z indyka mielone jest super. Palki z kurczaka na zupe. Makarony. Serki. Slodycze. Chemia. Mleko bebilon. Maslo. Sloiczki. Kaszki. Szkoda tylko ze pampersow nie maja.

Gość gość
to co aktualnie potrzebuję, Robię zakupy w różnych sklepach i kupuję to co potrzebuję i to co mi smakuje. W Biedronce też mam swoje ulubione produkty.

Gość gość
nie maja pampersow dada? ostatnio u kuzynki widzialam i mowila, ze ma z biedry.

Gość gość
Większosc zakupów robie w biedronce poza wedlinami i mięsem i rybami . Tzn mleko , pampersy , mleko modyfikowane , chemia ( proszki , płyny itp ) slodycze , inne

Gość gość
Warzywa (również te z chłodni: pieczarki, szpinak), owoce (łącznie z egzotycznymi, szczególnie jak są na promo: lichi), prostokątne bułki z nadzieniem (budyniem, owocami, twarogiem), crossainty, mleko Piątnica, papier Queen, ręcznik papierowy Queen, chusteczki w kartonikach Queen, serki homo w kubełkach Vitello (President), jogurty Bon Creme (Bakoma), śmietana z owocami Bon Creme (Olma), słodzone mleko w tubce, rzeczy z koszów jak są jakieś ładne (bieżniki, drewniane zabawki, klocki, naklejki na weki, zeszyty na przepisy, akcesoria kuchenne, art. biurowe i papiernicze), orzechy Top (ziemne, pistacje), chipsy Top, ryż Supreme (fioletowy, różowy i niebieski), kilogramowy makaron Barilla, oliwy Gallo (jak wrzucą), rzeczy z akcji tematycznych jak się opłacają (markowe, importowe, dyskontowe z Pingo Doce), koncentrat Pudliszki, pesto Sottile Gusto, mokre chustki Fitti i Dada Cotton, makaron rurki (nie pamiętam nazwy), holenderskie pół kilogramowe puddingi Puddis, holendreskie litrowe vla Boermarke. Ogólnie sporo tego.

Gość gość
I grissini Unigriss (jak wrzucą).

Gość gość
Nie kupujcie miesa mielonego w paczkach. Nigdzie, nie tylko w Biedzie. Wiecie jak trzeba je nafaszetrowac chemia, zeby sie nie zepsulo?!

Gość gość
dzis nie chce mi sie gotowac bo robie wielkie sprzatanie szafek i ogarniam duze porzadki. Biedre mam najblizej mozecie polecic jakies danie z biedry tylko do odgrzania?

Gość gość
Pizza z pieca kamiennego. Są w chłodniach a nie zamrażalnikach. Na takich okrągłych tackach z plastiku z grubą folią na wierzchu (nie w kartonikach ani nie w cienkiej folii)

Gość gość
a sa faktycznie dobre? ja kiedys kupilam chyba papa pedro to byla bez smaku.

Gość gość
Jak nie przepieczesz to tak. Poza tym wymierz taką z najwięszką ilością dodatków. Łatwo zobaczyć co kupujesz, bo wieczko jest foliowe.

Gość gość
Ewentualnie frytki do piekarnika żeby się dopchać i mieć więcej siły, jak c***izza nie starczy. Tylko nie karbowane.

Gość gość
zobacze ta pizze a cos poza nia? lubie biedronkowa bagietke z czosnkiem, ale to jako dodatek tylko. Jesli chodzi o pierogi i krokiety to takich rzeczy nie jadam z supermarketu od czasu gdu ugotowalam i kolor zmienily na brunatny ( a byly to pierogi z serem).

Gość gość
Lazania ..danie akurat.

Gość gość
Jak pierogi zmieniły kolor to znaczy że były z kartoflami zamiast sera.

Gość gość
Ja jak nie mam czasu gotować to kupuje w Biedzie albo Lidlu przeważnie różne słodkie bułki z nadzieniem (sporą ilość) i do tego desery mleczne i jogurty (przeróżne, pitne, stałe, budyniowe, musowe). Potem mam zawsze energię (cukier) i jestem syta jeszcze przez pół następnego dnia.

Gość gość
Jajka, maślankę, mleko UHT, masło łaciate, twaróg (świetny do pierogów), ziemniaki (te obiadowe- do gotowania), mąkę białą i pełnoziarnistą, cukier brązowy, ryż, kasze, patyczki do uszu, wkładki higieniczne, płyn uniwerslany do mycia, gąbeczki do naczyń, wcześniej pieluchy Dada jak mały był większy. Owoce, warzywa- naprawdę duży wybór i prawie zawsze fajne, niepoobijane, przynajmniej w tej naszej najbliższej, niektóre mrożonki (szpinak, brokuły, mieszanka). Puszki- groszek, kukurydza, czerwona fasola, tuńczyk. Ser gouda, parówki z szynki, czasem wędliny typu kindziuk czy te twarde, suche kiełbasy typu lisiecka. Z pieczywa- pieczywo tostowe pełnoziarniste. I piwo- tylko tam jest, przynajmniej od jakiegoś czasu, w dobrej cenie bezalkoholowy Lech. Jak była pizza serowa z pieczarkami, ta właśnie z chłodni, nie mrożona, to też chętnie kupowałam, naprawdę fajna, nigdy jeszcze nie trafiłam na taką "gotową". Dodatkowo często korzystam z pormocji na nie-biedronkowe artykuły, żele pod prysznic, tabletki do zmywarki czy proszek do prania. W koszach też mają często fajne rzeczy wystawione, tanio kupowałam dziecku zestawy Play-Doh, kredki Bambino 24 kol w metalowym pudełku (ciężko to gdzieś w ogóle znaleźć), puszki metalowe do kuchni, pojemniki plastikowe- takie na sałatkę czy jogurt, kupiłam tam też sznurek podróbek cotton balls które świetnie się sprawdzają jako lampka nocna. Czasami mają też fajne produkty w ramach smaków Hiszpanii/Włoch/Azji itd.

Gość gość
Ja kupuje mleko Nestlé NAN OPTIPRO Plus 2 - mój maluch zaczął po nim normalnie spać i nie ma już dolegliwości brzuszkowiych a poza tym zaczął robić regularne kupki zawsze jak wstanie i nie mam już problemu z kupą na placu zabaw :)

Gość gość
Wszystko poza wedlinami a mięso czy ryby kupuje sporadycznie. A tak to bardzo lubię zakupy tam robić.