Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie jakies przypadki smierci lozeczkowej?

Polecane posty

Gość gość

Nie z gazet tylko tak bezposrednio gdzies rodzinie, wsrod znajomych itp. W jakim wieku byly te dzieci? Na cos chorowaly? Ja powiem szczerze znam dwa. 2 dziewczynki jedna 6 miesiecy druga 7. Ta druga chorowala na oskrzela i poszczepieniu tez sie dziwnie zachowywala noiw noc potym szczepieniu zmarla orzeczono niewydolnoac oddechowa. Tak sie przerazilam tymi przypadkami bo obydwie dziewczynki znalam ze kiedy urodzila sie moja to z nia spie. Juz polroku.

Gość gość
tak , chłopiec miał 2 mce . Są znajomymi moimi od pól roku a wyadarzenie miało miejsce jakies 4-5 lat temu . Teraz maja drugiego syna , ma 3 lata . Wiem tylko ze babcia maluszka podeszła do łozeczka a on juz nie żył - natychmiast reanimacja , pogotowie .

Gość gość
akurat spanie z dzieckiem tak małym nie jest zbyt mądre , bo znam przypadek kiedy matka zadusiła dziecko podczas snu . Miało około pól roku .

Gość gość
Kupic sobie monitor oddechu i można spac spokojnie

Gość gość
Skoro chorowala i orzeczono niewydolnosc oddechowa, to nie byla smierc lozeczkowa.sids jest wtedy, jak dziecko jest zdrowe i nie mozna ustalic przyczyny zgonu.

Gość gość
Mojej kolezanki z pracy dziecko zmarło po szczepionce.

Gość gość
Dwie moje kolezanki stracily dzieci niemowlaczki z powodu smierci lozeczkowej- obie palily cale ciaze i po.

Gość gość
Ta jedna dziewczynka byla zdrowa.