Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj ojciec to burak wyśmiewa się z imienia mojego dziecka!

Polecane posty

Gość gość

Dałam córce na imię Gabriela i mój ojciec od początku twierdził że to okropne imię, że skrzywdzimy dziecko i.mowil to wprost, bez ogródek. Teraz jak mała jest na świecie to tez ciągle śmieje się z tego imienia i je komentuje. Chyba przestanę jeźdźic do rodziców bo mam dość takich odzywek

Gość gość
Myślałam, że nazwałaś dziecko jakoś koszmarnie a to przecież normalne imię... Postaw ultimatum, że albo zachowa swoje uwagi dla siebie albo przestaniesz go odwiedzać...

Gość gość
Szkoda mi mamy bo ona nic złego na to imię nie mówi i go strofuje ale mój ojciec zachowuje się tragicznie :( to imię jest naprawdę takie krzywdzące?

Gość gość
nie uważam ze to imie jest krzywdzące dla dziecka, jest normalne. choć mi się nie podoba, dla mnie jest po prostu brzydkie. ale to wam ma się podobać...nie mi ani ojcu...

Gość gość
Jak dla mnie to imię jest koszmarne :P Gabriela, Gabi...jak jakaś stara gruba baba :P

Gość gość
Powiedz mu, ze imie twojej corki, jest ladniejsze od imienia jego corki. Lekko sie zdziwi he he. Dziecka nie skrzywdzilas.

Gość gość
Gabriela normalne, ładne imię, może się komuś nie podobać, tak samo jak każde inne, ale nie jest śmieszne czy pretensjonalne i absolutnie nie jest krzywdzące dla dziecka. Owszem, nie jest popularne w dzisiejszych czasach, moja prababcia miała na imię Gabriela, ale mi się osobiście to imię podoba, w ogóle mam słabość do tych "starszych" imion.

Gość gość
Fajne imię, dziwię się, że ktoś piętnuje z jego powodu dziecko.

Gość gość
gość dziś Jak dla mnie to imię jest koszmarne jezyk.gif Gabriela, Gabi...jak jakaś stara gruba baba x Hej, hej, Coco Chanel miala na imie Gabriela.

Gość gość
Ale mnie się jakoś tak kojarzy ze starą grubą kobietą :P może dlatego, że znałam kilka takich ciotek Gabi z Niemiec i wszystkie takie właśnie były grube i w podeszłym już wieku ;)

Gość gość
Gabrysie to bardzo mądre, inteligentne i zdolne dziewczyny. Znam 3 i wszystkie takie są. Są też takie "przemądrzałe" ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu - nie martw się, jeśli twoja też taka będzie to niedługo wygarnie dziadkowi co myśli na temat jego zachowania

Gość gość
Ładne, normalne imię. Współczuję ojca :(

Gość gość
Imię normalnie, ale takie sobie Wyśmiewać się akurat nie ma co.. ale cóż... córka na wiele, wiele, wiele lat zostanie Gabrysią, Gabryśką, Gabi.. Gabriela?? Kto tak będzie do niej mówił? Może kiedyś, za lat 30-40 gdyby była jakąś "panią polityk", adwokatem, sędzią, jakąś ważną kierowniczką.. jeśli nie.. będzie panią Gabrysią i już..

Gość gość
Był nawet taki archanioł Gabriel czy coś. Ładne imię. Gabrysia.

Gość gość
gość dziś Ale mnie się jakoś tak kojarzy ze starą grubą kobietą jezyk.gif może dlatego, że znałam kilka takich ciotek Gabi z Niemiec i wszystkie takie właśnie były grube i w podeszłym już wieku x Niemcy, Niemcy. Przeciez zdecydowana wiekszosc niemieckich kobiet taka jest. Brzydka i bez figury. No i kto powiedzial, ze musisz tutaj w Polsce mowic do Gabrieli Gabi? Ja sama nie cierpie tego zdrobnienia. Powiem ci , ze do grubej starszej osoby nawet to zdrobnienie nie pasuje.

Gość gość
gość dziś Był nawet taki archanioł Gabriel czy coś. Ładne imię. Gabrysia. xx Ha ha ha byl nawet. Przeciez to najwazniejszy aniol z aniolow. To zycie i smierc.

Gość gość
Autorko - jak widzisz, takich osób jak Twoj ojciec na kafe jest więcej. One specjalne tematy zakładają, zeby jechać dane imiona, a Ty porady szukasz? :D

Gość gość
Bardzo ładne i rzadkie dzisiaj imię. Ustaw ojca bo dziecko będzie miało kompleksy.

Gość gość
Gabrysia to bardzo ladne imie.powiedz ojcu, ze jak sie nie uspokoi, to nie bedzie widywal wnuczki.przeciez ona w koncu sie zorientuje, ze dziadek sie z niej nabija i bedzie jej przykro.

Gość gość
Moi też ostro krytykowali imię, ale do porodu tylko, potem wiedzieli że już zmiany nie będzie i odpuścili. Przecież to wyśmiewanie własnego wnuka... teraz nie wyobrażają sobie że mógłby inaczej mieć na imię. Odpuść wizyty, zapraszaj mamę do siebie i tyle. Ojciec w końcu nabierze rozumu.

Gość mama _zosi
Nie zwracaj na to uwagi kiedyś na pewno przekona się do tego imienia po za tym gabriela to piękne imię głowa do góry :-)

Gość gość
Gabriela - śliczne, nie przejmuj się, ojczulkowi przejdzie tak jak i mojemu jak usłyszał imię naszej wnuczki - Marianna. Autorko, pomyśl do czego by to doszło gdyby wszyscy mieli podobny, gust? A tak jest różnorodność, każdy nadaje dziecku takie imię jakie mu się podoba.