Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urząd Pracy pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jak sama pójdę do urzędu i poproszę o wyrejestrowanie, to po jakim mniej więcej czasie przyjdzie mi do domu list o wyrejestrowaniu? W ciągu miesiąca?

Gość gość
w 3 dni to przyjdzie jak cię sami wykreślą

Gość gość
Mi przyszło szybko, jakos w ciagu tygodnia, może po tygodniu.

Gość gość
porostu to olej ja tak robilem za kazdym razem nie ma konsekwencji jedyna konsekwencja jest to ze sami cie wykresla nie ma w tym przypadku jakis kar jak za nistawinie sie przynajmniej w moim UP

Gość gość
Jest taka kara, ze potem przez ileś tam czasu nie będziesz mogl sie ponownie zarejestrować, poza tym nic. Ja się sama wyrejestrowalam bo nie wiedziałam jak będzie w nowej pracy i skąd potem ubezpieczenie?

Gość gość
Lepiej samemu,jak cię wykreśla to przez 3 mięs nie możesz się zarejestrować jakbyś znów chciała.

Gość gość
A jaka jest kara za niestawienie się? Ja np chce się wyrejestrować, ale zajmuje się tym tak niemila baba, że aż nie chce mi się tam iść. Jesli nie stawie się na wyznaczone spotkanie to mnie sami wyrejestruja czy będą wydzwaniać i innne terminy wymyślać?

Gość gość
To nie jest dobra rada - 14.48 Potem dziewczyna może mieć ofertę stażu, prac interwencyjnych, będzie potrzebowała iść do lekarza i nie będzie miała ubezpieczenia przez 3 msc, bo przez tyle nie można się zapisać do urzędu , jeśli nie stawisz się na wizytę po raz pierwszy. Potem jest to 180 dni, a potem 270 dni. Autorko idź i powiedz, że masz pilny wyjazd za granicę i prosisz o wyrejestrowanie

Gość gość
Jak nie stawisz się, to Cię wykreślą i przez 3 msc nie będziesz mogła się zapisać. Przełam się i idź i się wypisz. Możesz też przedstawić jakąkolwiek umowę zlecenie, to sami od razu wypisują.

Gość gość
Ale przecież ustalają kolejne spotkania i nie wykreślają tak od razu. Jestem teraz w ciąży, bez sensu jest szukanie pracy.