Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na jakie zajęcia pozaszkolne zapisujecie dzieci w tym roku?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka (8l.) będzie kontynuowała angielski w szkole językowej, chodziła w tamtym roku i jej się podobało. Bardzo by chciała iść też na francuski, ale nie wiem co o tym myśleć, czy to nie tylko chwilowa zachcianka. Chciałabym żeby chodziła też na jakiś sport lub taniec, co polecacie?

Gość gość
czy ona wie komu będzie musiała robić francuza na francuskim?

Gość gość
Moja śmiga oczywiście na angielski, ale najbardziej lubi zajęcia z gry na gitarze i kółko plastycznie.

Gość gość
Jak zwykle na szachy, taniec i konie. Dwa języki i basen ma w szkole.

Gość gość
Jasne, zapiszcie te dzieci na zajęcia z wróżbiarstwa,narty,basem i plywanie akrobatyczne plus łaciński dla geniuszy...:/ Niedobrze mi jak czytam te wpisy o zajęciach dodatkowych, żeby tylko się pochwalić,że Kasia czy Brajanek też na coś chodzą...

Gość gość
Lacine,francuski to moja siostra ma w szkole nie musi dodatkowo chodzić na kursy, poza tym w szkole na tez zajęcia z retoryki, i basen na w- f,I tak ledwo się wyrabia... będzie chodzić na korki z matmy.

Gość gość
moja córka, idzie teraz do 3 klasy, będzie chodziła dalej na basen (już czwarty rok, świetnie pływa ale dalej ją zapisuje dla utrzymania formy), gitara drugi rok i angielski też kontynuacja. I jeszcze tańczy w zespole ludowym. Syn rok młodszy tylko basen i angielski.

Gość gość
basen w szkole to porażka, nie znam nikogo kto tam nauczył sie pływać. O niebo sa lepsze indywidualne kursy czy szkółki prywatne.

Gość gość
Moja siostra się nauczyła sieroto

Gość gość
15:12 No przecież dodatkowy angielski to nie jest przechwalanie się, mnóstwo dzieci uczy się tego dodatkowo, to często furtka do lepszej przyszłości, w szkole nie nauczą tak dokładnie i skutecznie, jak na prywatnej lekcji. A na kółko plastyczne i gitarę córka sama chciała chodzić, z niej jest trochę artystka, bardzo lubi rysować i śpiewać, ma też świetny słuch muzyczny, szkoda byłoby zmarnować talent.

Gość gość
Niedobrze mi jak czytam te wpisy o zajęciach dodatkowych, żeby tylko się pochwalić, XXX TY CHYBA NA NIC NIE CHODZIŁAS CIEMNA MASO bo twoi starzy woleli cie puścić samopas po podwórku aby się ciebie pozbyć z chałupy i dlatego zazdrościsz ... zrozum że ludzie posyłają dzieci na zajęcia nie aby sie chwalić, ale aby wypełnić czas wolny po zajęciach obowiązkowych i aby rozwijać zainteresowania dzieci!!!

Gość gość
15:22 po co się tłumaczysz zyebowi genetycznemu co nie chodził na żadne zajęcia bo starzy przeżerali i przepijali całą wypłatę, swoich dzieciaków też na nic nie posyła tylko czeka, aż szkoła wszystko zrobi...

Gość gość
Syn 6 lat kontynuacja pilki noznej i judo

Gość gość
gość dziś basen w szkole to porażka, nie znam nikogo kto tam nauczył sie pływać. O niebo sa lepsze indywidualne kursy czy szkółki prywatne. x Kompletna bzdura. Moje dzieci nauczyły się doskonale pływać, brały udział w zawodach.

Gość gość
Dodatkowy angielski , niemiecki ,karate i gra na fortepianie chciałby jeszcze trenować piłkę nożną ale to jak zobaczymy jak będzie się wyrabial

Gość gość
No przecież dodatkowy angielski to nie jest przechwalanie się, mnóstwo dzieci uczy się tego dodatkowo, to często furtka do lepszej przyszłości, w szkole nie nauczą tak dokładnie i skutecznie, jak na prywatnej lekcji. x Mit i legenda. W byle rejonowej podstawówce w Pcimiu Dolnym zapewne nie. W dobrej szkole z wykwalifikowanymi lektorami owszem.

Gość gość
lekcje gry na fujarce i skoki do wody

Gość gość
15:31 co miał na celu twój komentarz, sama sobie przeczysz... do podstawówki jest rejonizacja, więc jak mieszkam w Pcimiu i nie mam wpływu na poziom, to własnie dla takich osób alternatywą są prywatne lekcje, a jeśli mieszkam w mieście wojewódzkim i w SP jest super lektor, to nie zapisuję na dodatkowy angielski-proste i logiczne!!!

Gość gość
O to jakie zajęcia pozaszkolne są potrzebne dziecku powinno ono zdecydować samo. Po co zmuszać go do czegoś, czego nie chce robić? Najlepiej dać swoim dzieciom trochę wolności w podejmowaniu decyzji. A po udanym semestrze proponuję rodzinny wyjazd na narty do Austrii np. z nimi http://austria-na-narty.pl/

Gość gość
Ja mojego 4 latka zapisuje na piłkę nożną. Pierwszy raz w tym roku pójdzie. Zobaczymy jak sobie będzie radził i czy mu się spodoba. Jak tak to będzie smigal a jak nie to znajdziemy coś innego :)

Gość gość
moja 7latka.chodzi na karate i na taniec. na karate to pewne a zobaczymy jak z tancem czy bedzie mogla dalej chodzic.

Gość gość
Mój 11 latek kontynuje piłke nozna i futbol. Harcerzy zamienil na klub plywacki. Biega tez w lokalnym klubie lekkoatletycznym i jeszcze zajecia w polskiej szkole.. Wolne popołudnei to ma tylko w niedziele, bo co sobote mecze klubowe.

Gość czeska66
Chcę zapisać dziecko na pływanie. Zastanawiam się tylko jaki sprzęt będzie niezbędny na basenie. Czy muszę mu kupić okulary do pływania, np. takie- http://tri-magic.pl ? Czy nie są one niezbędne?

Gość Aurelin77
Uważam, że nie można przesadzać z tymi dodatkowymi zajęciami, zwłaszcza u młodszych dzieci. Ale masz rację, że zajęcia ruchowe i jakaś dobra szkoła angielskiego dla dzieci to są najpożyteczniejsze zajęcia pozalekcyjne. Ja wybrałam taką http://empikschool.com/pl/kursy-dla-dzieci Język angielski to dziś podstawa. A dzieci faktycznie mają teraz stosunkowo mało ruchu. Jesteś mądrą mamą. Moja córa chodzi na basen raz w tygodniu i zapisała się do harcerstwa rok temu. No i angielski 2 razy w tygodniu. Są wyniki, bo w klasie jest najlepsza z tego przedmiotu.

Gość talaga
Moja córka jest bardzo uzdolniona muzycznie. Chcielibyśmy na gwiazdkę podarować jej gitarę, znalazłam fajne proste modele dla początkujących na https://muzyczny.pl . Na kurs pewnie zapiszemy ją od nowego roku. Oby nie kolidował z innymi zajęciami pozalekcyjnymi!

Gość gość
Moj syn (10 lat) chodzi na judo od poltora roku, bardzo to lubi. chodzil na pilke nozna pol roku ale potem juz nie chcial. a rodzinnie to w miare regularnie na basen idziemy (staramy sie minimum 2 razy w miesiacu, w soboty).

Gość gość
a moje nigdzie bo nie dostaję 500+ i mnie nie stać, ponieważ nasz dochód to 805 zł na osobę. PRECZ Z PISOWCAMI, sponsorują bogatym a biednych mają gdzieś.

Gość No way perfect
Moje dziecko akurat nie chodzi jeszcze do przedszkola bo jest za malutkie ;) w Szkole pływania Fala ruszył projekt " facet od mokrej roboty " i w ramach jego prowadzony jest kurs dla maluszków od 3 mca zycia przez pana Sławka Wóblewskiego polecam http://facetodmokrejroboty.pl