Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izkaa1

Ciąża zaraz po przerwaniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Witam, przerwałam tabletki i krwawienia dostałam 27 lipca pozniej współżyłam z partnerem do około 8-9 sierpnia bez zadnego zabezpieczenia, jutro powinnam dostać okres ale jak na razie nic nie zapowiada że dostanę. Czy zaraz po przerwaniu antykoncepcji wystepuje owulacja ? kiedy mogę zrobić najwcześniej test, pierwszy dzien spodziewanej miesiączki to nie za wcześnie? Czy któraś z was zaszła w ciąze zaraz po tabletach czy jest jakies ryzyko ? Bardzo proszę o odpowiedz

Gość gość
Ja zaszłam, ciąża bliźniacza ;) Ale ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku ;)

Gość gość
Ja zaszłam.I to nie w dni płodne!!

Gość gość
Oczywiście że mozna zajść zaraz po odstawieniu, mój gin mówił że prawdopodobnie jest jakieś tam większe ryzyko podwójnej owulacji i żeby na wszelki wypadek poczekać 3 mce, tak robiłam. Z tego co piszesz, współżyłaś w dniach płodnych więc jak najbardziej możliwe. A test już teraz powinien coś pokazać, jeśli masz wątpliwości.

No wlaśnie robiłam test 3 dni temu ale wyszedł negatywnie, myślę żeby kolejny zrobić w środę

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę odrazu po odstawieniu tabletek,ale jeszcze za wcześnie na test,poczekaj tak jak mówisz do środy minimum

Gość gość
My odczekaliśmy 2 miesiące po odstawieniu i dopiero zaczęliśmy się starać. Zaszłam w 3 cyklu więc nie staraliśmy się długo. Wystarczyło tylko ze brałam kwas foliowy i wyznaczałam sobie dni płodne Afrodytą na ślinę.

Gość gość
Zaszlam w ciaze zaraz w drugim cyklu po odstawieniu tabl. Na pierwszy okres czekalam 47 dnj, drugiego juz nie doczekalam. Owulacje mialam dopiero w ok 33 dniu cyklu, Z ciaza wszystko ok ☺

Gość gość
U mnie było z tym ciężko. Udało się dopiero w 7 cyklu. U mnie najprawdopodobniej bylo to spowodowane trombofilią. lekarz powiedział, ze dobrze, ze zrobilam to proste badanie, bo przynajmniej wie, ze troche inaczej musi prowadzic ciążę. Ma któras z was trombofilię?

Gość gość
gość 2016.08.31 My odczekaliśmy 2 miesiące po odstawieniu i dopiero zaczęliśmy się starać. Zaszłam w 3 cyklu więc nie staraliśmy się długo. Wystarczyło tylko ze brałam kwas foliowy i wyznaczałam sobie dni płodne Afrodytą na ślinę. też mam ten tester i mam nadzieję, ze mi również pomoże :)