Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pies dziabnął mnie w twarz. Prawie oko straciłam. Co teraz?

Polecane posty

Gość gość

Pies jest ze schroniska, mamy ją 4 lata, wystraszyła się jak upadła mi suszarka na podłogę, schyliłam się koło niej a ta nie wiem czemu nigdy tego nie robiła DZIABNĘŁA MNIE! Nie wiem co teraz, boje sie, że mnie jeszcze kiedyś ugryzie i strace np. wzrok. Czy chce któraś psa? Oddam ;(

Gość gość
oddaj chinćzykom skur/wiela

Gość gość
Gdyby mnie pies ugryzł to poleciał by do uśpienia nie zależnie od tego ile go mam. Dlatego psa trzeba odpowiednio wychować aby wiedział która ręka go karmi. ;)

Gość gość
Moim zdaniem psa należy niezwłocznie uśpić. To najlepsza opcja.

Gość gość
Posralo was wszystkich ? Sama mam psa i wzięłam go ze schroniska jak miał 3lata spalony ogon, bity butelkami i raz trzymałam butelkę wody blisko jego pyska i też się na mnie rzucił na twarz ...wiedział że źle zrobił jego pysk mówił sam za siebie ..pojechałam do chirurga zszyli śladu nie ma a pies jak żył tak żyje z tym że trzymam się z dala od niego jak mam butelkę...to jest psychika psa ..już niestety zrujnowana ale trzeba ją poznać a potem stosować się bo już wystarczająco dużo przeszedł .ta sytuacja miała miejsce 7lat temu dzisiaj żyjemy jak stare dobre małżeństwo;) a ty hisol i częściej trafiam na twoje posty tymbardziej widzę w tobie dno a nie faceta chociaż zdążyłam zauważyć że masz o sobie mniemanie ..tu silka tu inne pierdoly ...kretyn siedzący na damskim forum..

Gość gość
Tym bardziej *

Gość gość
Dlatego ja nigdy nie wezmę psa ze schroniska to raz. A dwa: Taki pies by wyleciał bez dyskusji. Ale to moje zdanie. Jak ktoś jest masochistą i lubi być gryziony to niech robi co chce.

Gość gość
16:37 jak twoja matka będzie miała schizofremie to też ją wyrzuć albo uśpij najlepiej bo cholera wie czy noża w nocy nie weźmie na ciebie

Gość gość
Przecież nie zrobił tego specjalnie! Pies jest ze schroniska wiec wiesz ze jest po przejściach i ze musisz mu ograniczyć stres... Rana sie zagoi a ty następnym razem uważaj i okazuj mu miłość by czuł sie przy tobie bezpieczny a bedzie ok.

Gość gość
Mój mąż miał podobną sytuacje...Leżał z psem na kanapie i coś go tkneło i zbliżył się do naszej suczki chcac ja pocałować. To były sekundy...spała i w momencie jak zblizyl twarz ocknela sie i uzarla go w nos!byl krzyk placz,szpital.szycie.Chururg powiedzial ze czesto ma takie przypadki ugryzienia wlasnie w twarz.To byla reakcja obronna.Ja bylam za tym zeby uspic,mamy male dzieci.Suka nie jest duza,nie wyobrazam sobie jak byl to byl wiekszy pies.Jest z nami do tej pory,wysterylizowalismy ja narazie spokoj...

Gość gość
Ojejku biedne pieski ze skrzywiona psychika, takie biedne, trzeba sie nad nimi trząść. A jak wam dzieciaka pogryzie taki biedny piesek to pocerujecie i jeszcze piesia utulicie, bo przeciez taki biedulek po przejściach. U mnie wyleciał by na kopach gdyby ugryzł kogokolwiek. I nie porownujcie psa do czlowieka.

Gość gość
...spała i w momencie jak zblizyl twarz ocknela sie i uzarla go w nos!byl krzyk placz,szpital.szycie x x sami idioci na tym forum, nic nie wiecie o psach to na co je trzymacie? nie słyszeliście, żeby nie tykac spiącego psa? To była normalna reakcja, wystraszył się, coś mu się sniło, i wziął was za cos/kogos innego.. to zupełnie inna sytuacja, niż atak z powodu jakiejś traumy...

Gość gość
gość wczoraj Pies jest ze schroniska, mamy ją 4 lata, wystraszyła się jak upadła mi suszarka na podłogę, schyliłam się koło niej a ta nie wiem czemu nigdy tego nie robiła DZIABNĘŁA MNIE xx x w tym przypadku podejrzewam, ze pies może był czasem karany za np. zrzucenie czegos, kiedy ta suszarka upadła, to się wystraszył, skojarzył ro może z jakims dawnym przewinieniem, i kiedy się schyliłas, myślał, ze za to oberwie..

Gość gość
zwierze to jest zawsze zwierze, zawsze gdzieś tam będzie w nim zwierzęcy instynkt który nie wiadomo w którym momencie może sie odezwać, ja tam psów wcale nie lubie, ale ten gość co nagle podchodzi całować psa w czasie snu to też debil

Gość gość
17:40 porównujesz psa do chorej matki ? idź sie lecz na głowe

Gość gość
nie cierpie psów ale też by mnie szlag trafił jakby męża "coś naszło" nagle na amory do mnie w czasie snu. Inna rzecz że brzydziłabym sie chłopa który z buziakami do psa wyskakuje pomijając już sprawe rzucającego sie w oczy braku higieny to to zniewieścienie

Gość gość
Ja nic nie mam do zywego stworzenia bo to tez ma uczucia i czucie ale gdyby takie sytuacje sie przytrafialy to bym oddala po prostu balabym sie o rodzine. Lepiej jak na tym ucierpi pies niz np moje dziecko.

Gość gość
ja też nie lubię psów, wolę koty

Gość gość
gość wczoraj 16:37 jak twoja matka będzie miała schizofremie to też ją wyrzuć albo uśpij najlepiej bo cholera wie czy noża w nocy nie weźmie na ciebie X Moja droga, gdyby ktoś z mojej najbliższej rodziny cierpiał na chorobę psychiczną, nie chciał się leczyć i był agresywny to również kierowałabym go do szpitala, na oddział zamknięty i nie wzięłabym pod dach do momentu dopóki nie byłabym pewna, że nie jest zagrożeniem. To samo tyczy się mnie, jeśli ja zachoruję i będę agresywna to wolę iść do szpitala, niż skrzywdzić, zabić kogoś bliskiego.