Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość wygranaxd

kto wygrał z anoreksją

Polecane posty

Gość wygranaxd

długie troche ale warto pamiętam to- problemy wszędzie w szkole , w domu zawsze chciałam być idealna.A zaczęło się od niewinnego odchudzania i skończyło na jednej szklance kisielu dziennie bez cukru i to z przymusem. Stało się. Zienawidziłam siebie i swoje ciało. Przestałam z czasem czuć głód.Intensywnie ćwiczyłam.Doszłam do wagi 45 kg przy 169cm wzrostu.Nadal czułam się gruba i beznadziejna. Wyznaczałam sobie kolejne cele i chciałam ważyć jak najmniej.Zostałam motylkiem pro any, wchodziłam na te pieprzone strony które lasują mózg.Miesiączka zanikła od czasu odchudzania na pół roku.Przecież w wieku 16 lat nie można się odchudzać bo wtedy człowiek najbardziej sie rozwija a ja głupia nie myślałam o tym , teraz to wiem. Jeśli w to wpadłyście w to dziewczyny to dajcie sobie pomóc.Ja też myślałam że jestem zdrowa bo miałam zaburzony obraz siebie i widziałam otyłą osobe w lustrze.To okropna choroba, człowiek sam się wykańcza.Pamiętam jak byłam blada i bez siły.Wygrałam. Zaczełam jeść na siłę, teraz jem ze smakiem. Przytyłam, dalej nie mogę na siebie patrzeć ale jem :) . Jem bo zrozumiałam że tak trzeba , a to co widze nie jest zgodne z prawdą i zle siebie postrzegam.Teraz waże chyba 50 kg. Urosły mi piersi które zanikły niemal całkiem przez tamten okres. Piłam estrofem , bo poziom mojego estrogenu był zbyt niski jak u kobiet z menopauzą.Po miesiącu leczenia tymi tabletkami dostałam miesiączkę :) :) :). Podczas choroby poznałam jeszcze chłopaka.On pomógł mi z tego wyjść.Randki sprawiły,że mniej obsesyjnie myślałam o jedzeniu, poprostu nie miałam na to czasu :).Teraz wszystko się super układa a ludzie mówią mi że jestem piękna a mój chłopak twierdzi że mam super sylwetkę. A ja dalej sie nie lubię no ale trudno. PODOBNO DO KOŃCA NIE DA SIĘ Z TEGO WYLECZYĆ , TRZEBA TO ZROZUMIEĆ ŻE MUSISZ JEŚĆ I SIĘ ZMUSIĆ DO TEGO. Wszystkim anorektyczkom życzę powrotu do zdrowia, a tym co interesują się tą całą pro aną - WYBIJCIE TO SOBIE Z GŁOWY ! ĆWICZCIE TROSZKĘ ( POWTARZAM TROSZKĘ ! ) I JEDZCIE ZDROWO ZWŁASZCZA JEŚLI JESTEŚCIE W MOIM WIEKU. BO TEN IDIOTYZM MOŻE DOPROWADZIĆ DO NIEPŁODNOŚCI I WIELU PROBLEMÓW.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować