Gość wygranaxd Napisano Sierpień 23, 2016 długie troche ale warto pamiętam to- problemy wszędzie w szkole , w domu zawsze chciałam być idealna.A zaczęło się od niewinnego odchudzania i skończyło na jednej szklance kisielu dziennie bez cukru i to z przymusem. Stało się. Zienawidziłam siebie i swoje ciało. Przestałam z czasem czuć głód.Intensywnie ćwiczyłam.Doszłam do wagi 45 kg przy 169cm wzrostu.Nadal czułam się gruba i beznadziejna. Wyznaczałam sobie kolejne cele i chciałam ważyć jak najmniej.Zostałam motylkiem pro any, wchodziłam na te pieprzone strony które lasują mózg.Miesiączka zanikła od czasu odchudzania na pół roku.Przecież w wieku 16 lat nie można się odchudzać bo wtedy człowiek najbardziej sie rozwija a ja głupia nie myślałam o tym , teraz to wiem. Jeśli w to wpadłyście w to dziewczyny to dajcie sobie pomóc.Ja też myślałam że jestem zdrowa bo miałam zaburzony obraz siebie i widziałam otyłą osobe w lustrze.To okropna choroba, człowiek sam się wykańcza.Pamiętam jak byłam blada i bez siły.Wygrałam. Zaczełam jeść na siłę, teraz jem ze smakiem. Przytyłam, dalej nie mogę na siebie patrzeć ale jem :) . Jem bo zrozumiałam że tak trzeba , a to co widze nie jest zgodne z prawdą i zle siebie postrzegam.Teraz waże chyba 50 kg. Urosły mi piersi które zanikły niemal całkiem przez tamten okres. Piłam estrofem , bo poziom mojego estrogenu był zbyt niski jak u kobiet z menopauzą.Po miesiącu leczenia tymi tabletkami dostałam miesiączkę :) :) :). Podczas choroby poznałam jeszcze chłopaka.On pomógł mi z tego wyjść.Randki sprawiły,że mniej obsesyjnie myślałam o jedzeniu, poprostu nie miałam na to czasu :).Teraz wszystko się super układa a ludzie mówią mi że jestem piękna a mój chłopak twierdzi że mam super sylwetkę. A ja dalej sie nie lubię no ale trudno. PODOBNO DO KOŃCA NIE DA SIĘ Z TEGO WYLECZYĆ , TRZEBA TO ZROZUMIEĆ ŻE MUSISZ JEŚĆ I SIĘ ZMUSIĆ DO TEGO. Wszystkim anorektyczkom życzę powrotu do zdrowia, a tym co interesują się tą całą pro aną - WYBIJCIE TO SOBIE Z GŁOWY ! ĆWICZCIE TROSZKĘ ( POWTARZAM TROSZKĘ ! ) I JEDZCIE ZDROWO ZWŁASZCZA JEŚLI JESTEŚCIE W MOIM WIEKU. BO TEN IDIOTYZM MOŻE DOPROWADZIĆ DO NIEPŁODNOŚCI I WIELU PROBLEMÓW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach