Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość3w10

mulatka

Polecane posty

Gość gość3w10

Witam otóż jestem mamą 7 letniej leach czyt. Lija od września pójdzie do szkoły wcześniej mieszkaliśmy w anglii a od 1,5 mies mieszkamy w polsce i zastanawiam jak dzieci zareagują gdyż moja córka jest mulatką w anglii nie było z tym problemy zastanawiam się jak to jest w polsce dodam że córka jest bardzo wrażliwa

Gość gość
U mojego dziecka w klasie jest mulatka i jest okej. Ale wiem z opowieści znajomych, że różnie z tym bywa.

Gość mama _zosi
Nie martw popytają popytają i przestaną myśle że nie będą jej dokuczać głowa do góry :-)

Gość gość
O dzieci bym sie nie obawiala ale o rodzicow juz tak

Gość gość3w10
Dzienkuje wam za dopowiedziu przepraszam za blendy ale ucze sie dopiero polskiego

Gość gość3w10
gosc 9.10 Dlaczego?

Gość gość3w10
Moze ktos jeszcze sie wypowie zapraszam :-):-)

Gość gość
Bo dorosli, nie wszyscy oczywiscie nie zastanawiaja sie co mowia czasami a dzieci maja 'gumowe uszy'

Gość gość3w10
Ja zawsze zastanawiam sie co mowie poza tym ja tesz jestem mulatka no cóż taka natura :-)

Gość gość3w10
W anglii była lubiana dziewczynka ciekawe jak bendzie w siedlcach? :-)

Gość gość3w10
Zapraszam do dyskusji ;-)

Gość gość
W siedlcach bedzie ciezko bo tam mieszka patola W trojmiescie lub Warszawie nie byloby problemu

Gość gość43217
Ja i mój syn jesteśmy bardzo tolerancyjni mikołaj ma 5 lat i w przedszkolu też chłopczyk z ciemniejszym kolorem skóry mój syn zawsze sie z nim bawi twoja córka też będzie lubiana

Gość gość
Jak jest sympatyczna dziewczynka to bedzie lubiana , kolor skory nie ma tu w ogole znaczenia

Gość gość
Moj syn ma w klasie mulatke. Dzieci odnoszą sie do niej jak do kazdego innego. Jednak jest dwoje dzieci, ktore ja przezywaja. Ale to są dzieci rodzicow, ktorzy zyja na zasiłkach i nosa poza swoja chałupę nie wystawiają. Mama tej dziewczynki jest przesympatyczna, bardzo pomaga w roku szkolnym, angażuje sie. I aż przykro sie patrzy kiedy tamci rodzice patrza na nia i jej corke z pogarda.

Gość gość3w10
Myśle że jest sympatyczna umie dzielić się zabawkami nie obraża innych i lubi się przytulać teraz akutlrat je sniadanie :-)

Gość gość
Mój syn ma ciemnoskórego kolegę w klasie. Ostatnio byłam wezwana do szkoły w sprawie bójki syna - okazało się, że jeden z "rozrabiaków" notorycznie przezywał tego kolegę z powodu koloru skóry i mój syn tego nie wytrzymał i po prostu mu przywalił. Nie popieram przemocy, ale synowi kary nie dałam za tą bójkę - a problem z przezywaniem ponoć się skończył...

Gość gość3w10
gość 9.59 odwaznego masz synka :-) staje w obronie inych brawo

Gość gość
09:59 Brawa dla syna. I dla Ciebie rowniez, bo widac, ze wychowujesz go na porządnego czlowieka, ktory ma w sobie szacunek

Gość gość3w10
Martwie sie tez tym ze leach nie zna polskiego i tylko po angielsku rozmawia podstawowe zwroty zna ale chyba na zapas sie martwie

Gość gość
Z tym brawo to nie przesadzajcie, to już trzecia jego bójka w życiu, a ma dopiero 10 lat. Dwie pierwsze były o pierdoły... Mam nadzieję, że na tym się skończy, bo ileż można. No ale tym razem skończyło się tylko na pogadance, że dobrze, że zareagował, ale nie dobrze, że w taki sposób.

Gość gość3w10
gość 10.18 dobrze ze bronil kolege ale faktycznie mogl to wyrazic slowami mimo to masz malego bohatera pozdrowienia dla twojego synka

Gość gość3w10
Moze ktos jeszcze cos dopisze?

Gość gość
Podejrzewam że mała na początku będzie w centrum uwagi - ze względu na kolor skóry i brak znajomości języka. Jeżeli mała jest wesoła i przebojowa-ma szansę zostać szkolną "gwiazdą" Wtedy to że się wyróżnia stanie się jej atutem. Jeśli jednak dziewczynka jest raczej z tych wycofanych , nieśmiałych dzieci - jej odmienność może stać się powodem do zaczepek i innych niemiłych sytuacji.

Gość gość
a ja podejrzewam ze to debilne prowo nudzacej sie gowniary :)