Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeskakiwanie w kolanie

Polecane posty

Gość gość

Witam od jakiegoś czasu, a właściwie od czasu gdy miałam stłuczone kolano czyli od kilku miesięcy mam pewien problem. Polega on na tym, że coś boleśnie przeskakuje mi w kolanie. Dzieje się ta szczególnie podczas sprintu, przebiegne kawałek i buum, paraliż nogi normalnie, dosłownie nie mogę ruszyć nogi ani nic i tak przez 15-30 minut a później w miarę ustępuje, ale przez kilka dni nadal czuje taki dyskomfort. Dzieje, się też tak podczas codziennych czynności takich jak schodzenie po schodach lub siadanie, zrobię niefortunny ruch w postaci postawienia prawej nogi prostopadle do lewej czyli tak jakby rozstawienie nóg na zewnątrz, a szczególnie stóp (nie wiem czy mnie zrozumiecie ale nie mam pojęcia jak inaczej to przedstawić). Kolano po stłuczeniu było leczone prawidłowo, okłady, maści, mało ruchu, więc nie mam pojęcia skąd to się bierze i nie wiem czy udać się z tym do ortopedy.

Gość gość
Masz przemieszczone ścięgna i kości w obrębie stawu kolanowego. Zrób 50 przysiadów. W trakcie lub na końcu powinnaś usłyszeć taki głośny trzask wewnątrz kolana - to będzie znaczyło, że się naprawiło i wszystko wróciło na swoje miejsce :)

Gość gość
Ja bym zadbała jeszcze o jakiś dobry suplement działający przeciwzapalnie i utrzymujący odpowiednia ilość mazi stawowej - przy trzaskaniu i przeskakiwaniu w kolanie to potrzebne. Bardzo dobrze algi morskie na to działają, tez na sprawy "kostne" - poczytaj sobie o tym preparacie np http://sklep.alg-borje.pl/pl/p/LithoMax-Aquamin-100-szt./101 Stosowałam go dłuższy czas i efekty były bardzo dobre, zresztą polecony przez wyśmienitego ortopede