Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowanamama

Odstawienie malucha od pampersów

Polecane posty

Gość zdenerwowanamama

Cześć moja córka ma skończone 2 latka i nadal nosi pampersy obecnie jesteśmy na babydream maxi 4 od początku lipca prubuje ją odzwyczajić ale nie potrafie zawsze jak gdzieś wychodzimy to ona musi mieć pampersa bo się ssiusia proszę doświadczone mamy o porady czy 2 lata to nie za wcześnie?

Gość mama _zosi
Pochwal dziecko jak załatwi sie na nocnik powiec ze jest juz duza a pampersy sa dla maluszkow poczatki zawsze sa trude trzymam kciuki :-)

Gość gość
Moją odstawiłam od pampersów jak miała prawie 3,5 roku. Na początku się zapominała, siusiała i kupkała do majtek, ale już się przyzwyczaiła i pilnuje się. Tylko na noc zakładamy majtko-pieluchę. Miała motywacje, bo chciała do przedszkola. Nie naciskaj, powiedz jej, że zadecydowaliście z Tatą, że już będzie chodzić w majteczkach, bo tak dla niej będzie najlepiej.

Gość zdenerwowanamama
Dziękuje za tak szybkie odpowiedzi

Gość zdenerwowanamama
Odpisujcie śmiało! :-)

Gość gość
3,5 latka w pieluchach na noc??? Mamusia roku! Ja nie mogę...

Gość gość
Moim zdaniem 2-latek to troche wcześnie, ale ja mówię na przykładzie swoich dzieci - oboje odstawili pieluchy w wieku ok 2,5 lat, wcześniej próbowaliśmy, ale ewidentnie nie wiedziele o co w tym chodzi, i nie przeszkadzało im chodzenie w mokrych majtkach nic a nic:) Powiem tak: w wieku 2,5 roku oduczyli się w tydzień. Ja mieli 2 lata, uczyłam ich całymi tygodniami, i nic.

Gość gość
a moją oduczyłam jak miała 2 lata i 2 miesiące to był koniec pampersów w dzień, jak miała 2 lata i 8 miesięcy przestałam zakładać też na noc , ale przyznaję że łatwo nie było , po prostu tak mi się jakoś udało

Gość gość
Daj sobie spokój, to za wcześnie. I nie sugeruj się opiniami innych, to Twoje dziecko i rośnie w swoim tempie. Moja córeczka jak miała dwa latka zaczęła robić na nocnik, oczywiście nie za każdym razem, tylko rano jak wstała, kilka razy w ciągu dnia. I nagle jej się odwidziało :) Znudziły się pochwały i oklaski. Na poważnie podeszła do tematu jak miała 2,5 roku i rozumiała jak to działa :)

Gość kosiaraumyslow
Moje dziecko mialo 2 ,5 roku jak przestalo uzywac pampersa na dzirn. Na noc miala do skoczenia 4 lat. Spokojnie ...to nie jest az takie ważne kiedy dziecko zacznie chodzic bez pampka.

Gość gość
Moja corka ma dwa lata i cztery miesiace i nadal w pampersie zarowno w dzien jak i w nocy probowalam ja odzyczajac mowi siusiu kupa ale dopiero jak zrobi nie chce siadac na nocnik narazie dałam spokoj z odzwyczajaniem

Gość gość
mój synek miał 1.5 roku jak był już na nocniku, prawie odrazu zrezygnowaliśmy też z pampersow w nocy. teraz ma 2.5 roku i sam chodzi już do toalety,broblem ma tylko jak jest jakos g rubiej ubrany. każde dziecko inne,mój np za nic nie chce odpuścić smoczka;/ wrzask pisk;/

Gość gość
Ja prdl. Za wcześnie. Do 5 rż trzymajcie.

Gość gość
moja córka ma 2 latka i miesiąc, mokre majtki jej nie przeszkadzają, sika gdzie popadnie tylko nie na nocnik, nie woła, a przekomarzanki z nią na ten temat wprawiają ją w mega ubaw ;/ u niektórych tak łatwo to przychodzi, a ja mam już dość ścierania kałuż z podłogi ;/ do końca września pozwolę jej chyba na chodzenie w dzień bez pampersa, ale jeśli nic się nie zmieni to w październiku wracamy do pieluch i czekamy z miesiąc czy córka poczuje mięte do nocnika ;) w każdym bądź razie można dostać depresji ;/

Gość gość
U nas tak samo jak w poście powyżej. Sika wszędzie poza nocnikiem. Bawi go to chyba. Już mam dosyć. Mokre majtki oczywiście nie przeszkadzają. Ma 2 latka i 3 m-ce.

Gość gość
to ja z 18.42 do mamy z 19.01 - co zamierzasz ? ja się boję, że moja córka już zupełnie zacznie traktować sikanie pod siebie jako wyśmienitą zabawę. Liczę na to, że załapie w końcu sama z siebie, ale to byłby chyba cud, może lepiej zrobić na miesiąc przerwę ?

Gość gość
To ja pisałam o 19.01. Zamierzam dać mu jeszcze kilka dni i zrobię przerwę. Też się boję, że mu się utrwali ta "zabawa".