Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wartość domu jak obliczyć

Polecane posty

Gość gość

Chce sprzedać dom jak obliczyć jego wartość kiedy Rok budowy 2005 Okna 2005 Instalacja 2005 W całym domu są nowe podlogi, glazury, drzwi - wymieniane dwa lata temu Piec jest gazowy węglowy kupiony podczas budowy domu 2005

Gość gość
Dowiesz sie ile to warte zatrudniając rzeczoznawcę majątkowego. Ja też byłam w kropce kiedy chciałam sprzedać swój dom. Moja znajoma powiedziała mi do takich rzeczy to zatrudnia się własnie rzeczoznawcę bo mozna sporo stracić . Ja zatrudniłam osobę z firmy www.taksator.info .

Gość gość
Ja ci moge wyliczyc, ale za malo danych. Potrzebne sa dokladne informacje: metraz, rodzaj dachu i to jak wyglada, kanalizacja, lokalizacja, otoczenie, itd. Nie wiem czy chcesz podawac takie dokladne informacje na forum. Mozesz pojsc do specjalisty, biora od 300 do 800 zl za wycene.

Gość gość
Nie klikam w nieznane linki.

Gość gość
Przy wycenie wszystko sie liczy czy jest nowa instalacja ..okna nowe czy stare. Ja rok temu wymieniałam okna z fiemy westo.pl i to są naprawde dobre okna i teraz psrzedajemy mieszkanie i chyba wezme jakiegoś rzeczoznawcę żeby coś doliczył do wartości bo okan sa naprawde dobre.

Istnieje też coś takiego jak wycena u1 - bardzo szczegółowa i obiektywna wycena nieruchomości, którą wykonuje się analizując różne czynniki. Możesz poczytać więcej na https://urban.one i zobaczyć, czy można byłoby coś takiego wykonać też na Twoim domu.

Wymiana okien to nie mały koszt, pomimo, że wymieniane były 11 lat temu. Ceny nowych wahają się dość mocno i w zależności ile ta inwestycja kosztowała dość znacznie można podnieść wartość domu , możesz przeczytać ten artykuł: http://www.grzybowo3d.pl/dom-i-ogrod/emigracja-do-anglii-i-okna/ Przy pomocy w wycenie warto skorzystać z usług rzeczoznawcy, który profesjonalnie podliczy każdy aspekt i dokładnie wyceni wartość.