Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jakie używki lubicie?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam długą listę, kawa, herbata, papierosy, energetyki. Alkoholu praktycznie nie tykam.

Gość gość
piwo to używka ? :D

Gość gość
piwo to używka? bezalkoholowe też? Niektórzy uważają, że to napój, ale to nieważne

Używka – substancja wywierająca określony wpływ na organizm (najczęściej na ośrodkowy układ nerwowy) lub produkt zawierający takie substancje, na przykład: kawa, kakao herbata, tytoń, betel, napoje alkoholowe, napoje energetyzujące, afrodyzjaki. Używki mogą być przyjmowane w celach rekreacyjnych, z powodu uzależnienia (alkohol, nikotyna, narkotyki), z chęci wykorzystania właściwości używki (np. kofeina zawarta w kawie dla pobudzenia, w niektórych przypadkach szukanie inspiracji w substancjach psychoaktywnych). Używki mogą również być przyjmowane bez bezpośredniego zamiaru użycia substancji odpowiadających za określanie ich używkami – przykładowo gałka muszkatołowa jest stosowana jako przyprawa, jednak można nazwać ją używką z powodu zawartości mirystycyny, która w odpowiednich dawkach ma właściwości psychoaktywne. Za używki stosowane w celach rekreacyjnych mogą być również uznane leki, narkotyki lub tak zwane "dopalacze", zmieniające (w mniejszym lub większym stopniu) stan świadomości człowieka.

Gość gość
Ty jesteś idiotką, a ja pracuję i nie mam czasu na pierdoły, wsadź se w tyłek twoje definicje. Jakie majtki nosicie? Czy wasze glany też śmierdzą? Ja robię kupę raz na dobę i wy też musicie. Cała ty. Mam cię w dupie, lepiej wcale dziewczyny nie mieć jak takie coś

Gość gość Gosia
trzeba mieć czasu w chuj tak siedzieć i przepisywać Wikipedię żeby sobie ulżyć, obrażając każdego to twoja najlepsza używka i jeszcze kilku z tego śmietnika, nic tu po mnie

Ekhm.... :D Nie wiem jak ogarnięta osoba może nie znać takich podstaw obsługi komputera, ale skoro ich nie znasz, to cie poinformuje - ja tego nie musiałam przepisywać :D Kopiuj, wklej - słyszałaś kiedyś? :D

Gość prawictwo pospolite 152
kiedyś piwo , pozniej wódka , a teraz nic .. ale wódka jest jednak lepsza od piwa .. Nie trzeba wlewac w siebie tyle wody by coś poczuć hehe

Gość gość
MizantropiaOdraza1994 - Co zrobisz. ;) Na debilizm nie ma lekarstwa. ;P

Gość gość
Piwo,kawa i cienkie mentolowe fajeczki!Uwielbiam!

Gość gość
ja pipe pachnącą jak sloik sledzi :-P