Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która poduszka do karmienia jest praktyczniejsza?

Polecane posty

Gość gość

Rogal (w którym można później sadzać dziecko): http://www.cebuszka.pl/wp-content/uploads/2013/06/Cebuszka_Gwiazdki_mini.jpg Czy wałek (na którym można układać niemowlę w czasie relaksu): http://www.cebuszka.pl/wp-content/uploads/2013/06/Cebuszka_Gwiazdki_multi.jpg Różnica w cenie około 2 dych. Przyznam, że bardziej skłaniam się ku tej drugiej, ale może ktoś się podzieli doświadczeniami.

Gość gość
cebuszki są dziadowskie... wiem, bo produkują je niedaleko. Chociaż mam blisko sklep firmowy i patrzyłam na różne modele, to jakość nie przekonała mnie. Jedyne warte uwagi poduszki to Poofi i Dreamgenii. Nawet popularny Motherhood wypada słabo.

Gość gość
A dlaczego dziadowskie? Poofi oglądałam, ale mają praktycznie same rogale i bardzo wysokie ceny, a wałków mają małe i same krótkie i cienkie (na zdjęciach niemowlęta z nich wystają). Zagraniczne raczej odpadają, bo nie chcę przepłacać za takie coś jak poduszka, bo to nie taki najważniejszy sprzęt.

Gość gość
Dlatego, że mają mało wypełnienia i za chwilę zrobi się z nich flak, natomiast poofi mają b.dużo wypełnienia i jego ilość da sie regulować do wymiarów dziecka. Ja miałam poofi rogala i był wielki w porównaniu z cebuszką, karmiłam na nim do roku i sprzedałam w stanie idealnym za 2/3 ceny nowego. Popatrz dobrze, są wielkie poduchy z poofi tylko że cena grubo ponad 200 zł o coś takiego: https://poofi.pl/sklep/poduszka-ci%c4%85%c5%bcowa/?v=1 Te wałki co mówisz że są cienkie i dziecko wystaje też miałam, ale to nie jest do karmienia tylko gniazdko stabilizacyjne dla wcześniaka!!!

Gość gość
o nawet wymiary masz podane 60/50... poza tym poofi możesz prac, a cebuszki nie ( bo jest z kulek styropianowych)

Gość gość
ja dostalam co prawda innej firmy, wyglada jak ta druga. z perspektywy czasu stwierdzam jednak ze ta pierwsza (uformowana, krotka litera c) jest o wiele praktyczniejsza do karmienia maluszka.

Gość gość
No tak, ale to samo gniazdko oferuje Ceba, tylko dodatkowo w funkcją poduszki do karmienia. Poduszki ciążowej nie chcę, bo jest dziwnego kształtu i nie tak elastyczna. Najbardziej by mi odpowiadał wałek do karmienia z funkcją gniazdka, bo jest większy od rogala i ma i tę 1 funkcję więcej. Wypełnienie do Cebuszek można kupić po 20 zeta, no ale sama już nie wiem.

Gość gość
W Cebie można prać pokrowiec (jest zdejmowany), ale samej poduszki chyba nie, ale zaprać pewnie się da i wysuszyć.