Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jagódki

Do kiedy podawać mleko dziecku?

Polecane posty

Gość mama jagódki

Moja córka ma 2 latka i codziennie przed snem wypija 210ml mleka czy nie jest już za duża? Używamy mleko bebilon 4

Gość gość
Mój syn ma 13 miesięcy i też chciałam przestać dawać mm. Jakoś nie mam zaufania do koncernów, nie bardzo wierzę, by zdrowie mojego dziecka było im bliskie. Dla mnie to chemia i tyle. Myślałam, by przestawić Młodego na zwykłe mleko świeże, ale Syn jest bardzo butelkowy i wypija na noc 210, w nocy 180, nad ranem 150 i przed drzemką 120. Więc nie miałam pojęcia jak to zrobić, często muszę najpierw zaspokoić pierwszy głód mlekiem, by spokojnie zjadł obiad. Trochę poczytałam i myślę, że trzeba kierować się intuicją dziecka. Staram się zwiększać ilość posiłków stałych, ale nawet kasza wieczorem nie ma wpływu na zapotrzebowanie mleka w nocy. Wodę oczywiście odrzuca. Także czekam ;).

Gość gość
Na sztuczne mleko na pewno.

Gość gość
Moj Mały ma 11 miesięcy wiec wiem, ze to norma . Wcina mm tak jak wyżej opisane, ale jestem ciekawa co powinno być jak bedzie starszy ????

Gość gość
My przeszliśmy na zwykłe mleko jak mała miała 18 miesięcy. Zalecił nam to lekarz. Mała po wypiciu mleka modyfikowanego, które jest mega kaloryczne nie chciała jeść przez dobrych kilka godzin. Po odstawieniu rewelacja- je wszystko co jej damy, nie ma potrawy której nie lubi. Kupujemy zwykłe 3,2%.