Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamanamoni17

17 lat i ciąża

Polecane posty

Gość Zalamanamoni17

Mam 17 lat i jestem w ciąży. Mój chłopak ma 22 lata. Bardzo się kochamy. Jesteśmy ze sobą 3 lata. Chcemy wziąć ślub ale moi rodzice są przeciwni. Co robić? Damian zarabia 2500 tys netto miesięcznie. Ja tez chce iść do pracy jak urodze dziecko. A rodzice znowu przeciwni. Szukają mi studiów dziennych... sami chcą wychować moje dziecko. Damian mieszka w kawalerce i chciałam się do niego przeprowadzić. Jest wielki hałas a rodzice kontrolują mnie na każdym kroku.

Gość gość
Jesteś nieletnią, i od 3 lat żyjesz z mężczyzną? No ładnie. Współczuję Twoim rodzicom z całego serca.

Gość gość
Idź na studia... uluz sobie życie. Wyszalej się a nie w pieluchy

Gość gość
gościu wyżej chyba już za późno bo jest w ciąży

Gość Zalamanamoni17
Miałam 14 lat jak zaczęłam się z nim spotykać. Były to niewinne spotkania. Opierały się jedynie na pocałunkach. Damian miał wtedy 19. Nigdy jednak nie zawaliła niczego. Zawsze byłam córeczka rodziców. Miałam i mam w szkole piątki . A moi rodzice są dla mnie od zawsze zbyt surowi. Jak dostane 5 to czemu nie 6. Matka i ojciec chca żebym była idealna pod każdym pozorem. Mam iść na studia a dzieckiem oni się zajmą. Zalatwili mi od września indywidualne lekcje. Żebym nie widziała mojego chłopaka :(

Gość Zalamanamoni17
Mówią ze jak pójdę na studia to jeszcze kogoś poznam... co robić? Damian chce iść z tym do sądu. ...

Gość Zalamanamoni17
Współczujesz moim rodzicom? Niema czego są okropne, ale jesteś taki jak oni albo jeżeli byś ich poznał stanął byś po mojej stronie.

Gość gość
autorko nie dziwie się twoim rodzicom bo masz 17 lat i szkoły nie skończonej, na kiedy masz termin - jak urodzisz będziesz mieć 18 lat, nie masz 18 lat i rodzice decydują gdzie masz mieszkać i o twoim dziecku takie prawo, jak będziesz mieć 18 lat to przeprowadz się do chłopaka i wtedy ślub rodzice ci wtedy nie zabronią, skończ szkołe - tą do której teraz chodzisz - i wtedy idz do pracy

Gość gość
do dziecka ma prawo twój chłopak Damian to jak oni się zajmią nim ty o tym decydujesz i ojciec dziecka a nie twoi rodzice

Gość Zalamanamoni17
Gdyby to było takie łatwe... Damian chce żebym uciekła. Fakt chce skończyć szkole ale po liceum chce iść do pracy. A nie chce studiować. Zastanawiam się czy specjalnie maturę oblac. ...

Gość Zalamanamoni17
Rodzice zrobią wszystko żeby dopiąć swego... a Damian sam mieszka i sam się dzieckiem nie zajmie. Bo codziennie pracuje. A jego rodzice są za starzy żeby nam pomóc :(

Gość gość
A może jednak odrobina pokory by się przydała i szacunek rodzicom za wszystko. W podobnej sytuacji wiele nastolatek wyleciało z domu, zostało przez rodziców"wyklętych", potraktowanych na prawdę źle. Twoi chcą Ci pomóc, chcą żebyś się uczyła, pomogą przy dziecku. Marzenie tacy rodzice. Zamiast do sądu i knuć intrygi podziękuj im i ucz się. Jeżeli ten chłopak to prawdziwe uczucie, coś trwałego, to nie ucieknie. Możecie się spotykać, czas pokaże co dalej. W Twoim wieku małżeństwo to zabawa w dom. Stracisz wiele... Jeszcze się w życiu zdążysz i napracować i obowiązki domowe pełnić. Wiem, że jako młoda dziewczynka masz inne zdanie, ale posłuchaj "starszej pani" ;-) Każda matka chce dla dziecka jak najlepiej. Twoja też, jestem tego pewna.

Gość gość
Tak, współczuję rodzicom, bo jesteś rozpuszczoną gowniarą, której się wydaje, że jest dorosła. Och, jacy źli ci rodzice, bo każdą się uczyć...:) Ooo, ja biedna...:)

Gość gość
Zafundowalas rodzicom kłopot na lata I jeszcze na nich nadajesz? Głupia.

Gość gość
Prowo. Bo się parę rzeczy nie zgadza. Najpierw chłopak zarabia 2500 netto, a w następnym wpisie dopiero skończy szkołę i pójdzie do pracy. Źalosne.

Gość Zalamanamoni17
Ja skończę szkole i chce iść do pracy... naucz się czytać

Gość Oliwia17
Tez jestem w ciąży i mam 17 lat. Mój chłopak ma 18. Popiszemy? Rodzice u mnie nie wiedzą.

Gość Zalamanamoni17
Oliwia17 chętnie popisze. Opowiedz coś o sobie :)

Gość gość
Dziewczyny ogarnijcie sie. Jestescie bardzo mlode niedoswiadczone. A co bedzie jak nie wyjdzie z facetem. Jak zamieszkasz z nim a on okaze sie nieodpowiedzialny. Jesli chcesz dobrze dla dziecka to przyjmij pomoc rodzicow i zdobacz wyksztalcenie, znajdziesz lepsza prace i bedzie mogla dziecku wiecej dac. Nie licz na mezczyzne bo mozesz sie przeliczyc.. On jak na faceta tez jest mlody moze go to przerosnac.

Gość gość
wg mnie powinnas kontynuowac edukacje, dziecko dac rodzicom jak chca pomagac - docen to, ale moc nadal spotykac sie z chlopakiem bo on i tak jest ojcrm dziecka i twoi rodzice nie maja juz w tej kwestii nic do powiedzenie.

Gość gość
sama patologia na tym patolskim forum 17 lat i ciąże:O:O

Gość Oliwia17
To był mój pierwszy raz i wpadka. Jego tez to był pierwszy raz. On nie wie jak się kontrolować. No i ulał. Taki pech ze akurat w dni płodne. Myślałam że za pierwszym razem to nic nie będzie

Gość gość
Ja tez jestem w ciazy ale mam 19 lat i wlasnie chlopak mnie zostawil a rodzice nie chca mnie widziec. Teraz mieszkam u kolezanki. Szukam jakiegos porzadnego mezczyzny bo oczekuje slubu i normalnej rodziny.

Gość gość
Podbijam tez mam 17 lat i jestem w ciazy. Rodzice nic nie wiedza

Gość gość
Autorki chcesz skończyć szkołę i iść do pracy, a co z dzieckiem poczeka na Ciebie w domu samo?

Gość gość
A na jakie studia chcą cię wysłać rodzice?