Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość domidomi1111

Dla dziewczyn co myślą, że życie i seks to zabawa

Polecane posty

Gość domidomi1111

W tym temacie będę w 100% szczera. Muszę trochę pomarudzić, ale mam nadzieję, że mój temat otworzy niektórym dziewczynom oczy. Mam dopiero 20 lat. W wieku 15 lat poznałam swojego przyszłego męża i już rok później zaszłam z nim w ciążę. Mimo tego nie przerwałam swojej edukacji, zdałam maturę i dostałam się na medycynę. Gdyby nie pomoc moich dziadków to myślę, że byłoby z nami krucho (pomagali nam finansowo, kupili mieszkanie i wspierali). Na moją mamę nie mogłam liczyć, bo sama jest potwornie zadłużona, a ojca nie widziałam od 17 lat. Kilka miesięcy przed maturą zmarła moja ukochana babcia i od tamtego czasu czuję jakbym wpadła do czarnej dziury i nie mogła z niej wyjść. Praktycznie nic nie robię, a jestem potwornie zmęczona. Przestałam sprzątać i zajmować się domem, dobija mnie myśl, że powinnam to robić. Każdy dźwięk i hałas wyprowadza mnie z równowagi. Moje dziecko jest nadpobudliwe, chodzi do przedszkola i ciągle są na niego skargi, bije inne dzieci, rozwala im zajęcia i bardzo mało mówi. Staram się z nim pracować, ale tak na prawdę nie mam na to ani chęci ani siły. Często dopadają mnie myśli czy nie powinnam go oddać, a po chwili żałuję, że tak pomyślałam. Praktycznie wszystko jest na mojej głowie - od załatwiania papierów po zakupy. Z męża nie mam zbyt dużego pożytku, nie wspiera mnie tylko ciągnie w dół. Jeżeli chodzi o naukę to bardzo ciężko jest mi się skupić nawet, gdy jestem sama, a przed śmiercią babci nie miałam z tym problemu. Przed poznanie męża byłam radosną, pełną pasji dziewczyną, a teraz czuję się jak wrak. Brakuje mi samotności, spokoju, leżenia godzinami w ciszy i rozmyślania. Gdybym mogła cofnąć czas to NIGDY nie zdecydowałabym się na dziecko w tak młodym wieku. I tu jest moja rada do dziewczyn, które uprawiają seks, nawet ze stałym partnerem, ale bez zabezpieczenia: ZADBAJCIE O ANTYKONCEPCJĘ!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować