Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Winayala

Czy ciąża jest możliwa?

Polecane posty

Gość Winayala

Mam problem... Mam 20 lat, od trzech miesięcy brałam tabletki antykoncepcyjne, ale teraz zaprzestałam bo słyszałam że można mieć straszne problemy z płodnością bez robienia przerw co jakiś czas, w tym miesiącu nie wzięłam kolejnego opakowania po krwanieniu z odstawienia. 5 dni po krwanieniu, chłopak robił mi petting, a ja mu dobrze ręką, no w każdym razie do wytrysku doszło, i sperma splyneła na moje wargi sromowe, no może nie centralnie te wewnętrzne, tylko jakby na zewnątrz, nie wiem czy coś się dostało do pochwy bo zaraz wytarłam, nie mam pewności, i nie mogę jednoznacznie stwierdzić. Słyszałam że po odstawieniu tabletek, można zajść już dzień po krwanieniu, ale cykl miałam zawsze 27 dniowy, z tabletkami i bez nich, więc myślę że teraz też powinnam taki mieć, więc nawet jeśli plemniki przeżyły parę dni, raczej nie miały szans napotkać jajeczka, no ale przecież tego też nie mogę być pewna, każdy reaguje inaczej. Może i bym nie wpadła w taką panikę gdyby nie ból jajników, całego podbrzusza w zasadzie i wzdęcia, również bolesne,(uczucie podobne do tego w czasie okresu) od momentu spodziewanej owulacji. Za tydzień powinnam dostać okres, ale tak się bałam że zrobiłam dziś test dziś dwa razy, jeden po 12 drogi po 18 oba wyszły negatywne, nie wiem co mam o tym myśleć, bo boleć boli dalej, i nie wiem to albo ciąża, albo choroba, albo reakcja na odstawienie hormonów... Co myślicie?

Gość gość 5491
Ja bym radziła udać się do ginekologa ja zostałam mamą gdy byłam 4 lata młodsza od ciebie obecnie też mam 20 lat i nie martw się na zapas może być minimalna szansa na ciąże pozdrawiam

Gość Winayala
Zrobiłam kolejny test 16 dni po stosunku, i nadal negatywny, tyle się naczytalam że to i tak może być za wcześnie, jakoś mi się wierzyć nie chce, ale pewności nadal nie mam...