Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem taka glupia

Polecane posty

Gość gość

Taka wrazliwa, spokojna, zbyt dobra na ten świat. Nie chce mi się zyc.

Gość gość
zbyt dobra na ten świat x Wiele osób o sobie myśli w ten sposób, do czasu próby.

Gość gość
... i zbyt spokojna. Taa też to znam. Tylko że mam do tego dystans.

Gość gość
"Probowano"mnie wiele razy.

Gość gość
"Probowano"mnie wiele razy. x Nie w tym rzecz. Tylko w tym, czy Ty stanęłaś kiedykolwiek przed próbą. Dużą korzyść dla siebie, kosztem skrzywdzenia innej osoby. Ci którzy tego testu jeszcze nie mieli uważają się za dobrych, wyjątkowych, ale wystarczy test i wszystko się zmienia. Jeśli zaprzeczysz, to znaczy że go jeszcze nie miałaś. Taka przykra prawda.

Gość gość
I jeszcze uwaga. To że dajesz się komuś krzywdzić czy jesteś niesprawiedliwie traktowana, nie świadczy o Twojej dobroci. Nie ma dobrych ludzi.

Gość gość
Ja nigdy sie nie przecenialam. Mialam 2 takie sytuacje ale nie wykorzystałam ich. Za bardzo licze sie z ludźmi.

Gość gość
Ta mała dobroć zawsze mija. Jedni dochodzą do wniosku że nie warto, inni chcą zemsty, reszta ma inne motywy. Ale nie chce Cię przygnębiać. Dobranoc.

Gość gość
Dobroć to innymi słowy troska o innych, nie tylko o samego siebie. Pozwalanie na krzywdzenie siebie nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek dobrocią, to po prostu brak asertywności. Wolność każdego człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego. Tam, gdzie ktoś zaczyna nas krzywdzić, tam przekraczana jest granica. Granice nie oznaczają braku dobra, tylko wspomagają troskę o dobro każdej ze stron.

A co ja mam powiedzieć ryj jak kalfas i świadomość że żadna z takim ścierwem nie będzie..

Gość gość
prawda o człowieku wychodzi w sytuacjach trudnych ekstremalnych a nie przy kawusi