Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość120

czy i kiedy walczyć o zwiazek

Polecane posty

Gość gość120

Jesteśmy zaręczeni od 5 lat, tyle też czasu mieszkamy ze sobą. Kochalismy się do szaleństwa, z czasem z jego strony uczucia wygasły, na korzyść moich, ja coraz mocniej go pragnę mieć takiego jak dawniej. Kiedyś rozmawialismy o ślubie dzieciach, teraz nie chce o tym słyszeć a nawet zdarzyło mi się ze 3 razy powiedzieć, ze już mnie nie kocha. . . Naiwna byłam sądząc, ze w naszym przypadku taką sytuacja nigdy nie będzie miała miejsca. Popełniłam wiele błędów, zbyt wiele razy naciskalam, prosiłam o uwagę, czułość, byłam zazdrosna. Im bardziej ja się zblizalam tym On był dalej. Czy mam to naprawiać czy odejść? Mam mętlik w głowie...

Gość gość
Do naprawiania trzeba dwojga. Walczyć o związek można tylko wtedy, kiedy w tę walkę angażują się obie strony.

Gość gość
Odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz dalej życ z czlowiekiem, ktory Ci jasno powiedzial i to nie raz, ze Cie nie kocha? Ty masz swoj honor w ogole? Czy zamierzasz dalej się plaszczyc i żebrać o miłość? Wlasnie przez taka uleglosc i brak stanowczosci oraz przez nacisk i pretensje sprawilas, ze facet się emocjonalnie odsunął. Ja bym z nim porozmawiala ostatni raz na spokojnie i zapytala, czy chce dalej byc w tym zwiazku, czy nie. Nie wiem ile trwa juz ten kryzys, ale wiecznie w nim trwać nie mozecie. Trzeba obrac kierunek. Sama zwiazku nie uratujesz. On tez musi tego chciec, a jesli powie, że nie chce, to odejdź lub daj jemu odejść i nie walcz o milosc tam, gdzie jej nie ma.

Gość gość
masz mu dac zatesknic za soba przestac naciiskac nalepiej sie wyprowadzic

Autorko, Przestań się prosić o miłość i uczucie. Popełniłaś wszystkie możliwe do popelnienia błędy. Moim zdaniem to da się uratować. Na moim blogu pisałam ostatnio wpis na ten temat - znajdziesz tam bardziej rozwinięte rady: www.psycholognaszpilkach.pl Jak nie chce ci się czytać bloga to napiszę tu w skrócie: 1 Zdystansuj się 2 Nie żebrz o uczucia 3Urwij kontakt 4Skup się na sobie powodzenia!