Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antydepresanty

Polecane posty

Gość gość

z czym się wiąże na ulotce piszą ze jak juz wezmę to pół roku

Gość gość
Krócej nie ma sensu ich brać bo nie będzie efektów terapeutycznych

Gość SebastianD
słowianin: czujesz różnicę między antydepresantem a antyperspirantem? Bo mnie się wydaje, że nie.

Gość gość
Bo zazwyczaj tyle czasu trwa leczenie, inaczej nie będzie trwałych efektów i choroba szybko powróci. Leczenie antydepresantem trwa 6-12 miesięcy najwyżej...w tym wliczony jest czas na odstawianie leku czyli 3 miesiące...bo tyle trwa stopniowe schodzenie z dawki leku na najniższą po czym najniższą bierze się przez te 3 miesiące właśnie i lek odstawia całkiem. w ten sposób unikniesz nawrotu choroby za wczasu i objawów odstawiennych jak zawroty głowy itd. ale warto leczyć się niż męczyć z chorobą wiem sama po sobie

Gość gość
Ale co nagle wszystko mi się polepszy wątpię dziękuję za odp i przepraszam ale mecze były itp ciężko mi wątpię że tabletka pomoże

Gość gość
To nie jest tak ze mi tak sobie przyszla robie coś staram się

Gość gość
Opowiesz mi coś o swojej depresji proszę i leczeniu ?

Gość gość
Bo wyczytałem ze może być mi wszystko obojętne praca itp .. nie wiem idę spać wejdę tu jak wstanę

Gość gość
to naturalne ze Tobie teraz wydaje się ze nie jest w stanie Ci wrócić normalność sprzed choroby by móc cieszyc się życiem ale tak właśnie się stanie..to ze robisz cos starasz się to bardzo dobrze ale to za mało czasem gdy depresja jest zaawansowana to leczenie jest konieczne gdyż przy depresji chemia odpowiedzialna za samopoczucie spada albo jest zachwiana i musi się ustabilizować albo podnieść czego konsekwencją jest poprawa samopoczucia, poczucie ulgi, odciecia od dreczacego stanu zmęczenia, niepokoju ,bez sensu, braku pewności siebie, braku motywacji, sił itd poprostu ten lek działa identycznie jak antybiotyk podczas grypy..gdy masz Grype czujesz się być rozłożona na łopatki, zniechecona, nie masz na nic siły, wszystko cie boli tyle ze nie tyle psychika co fizycznie i gdy bierzesz antybiotyk z dnia na dzień czujesz ze ten stan mija, nabierasz jakby sił z kaŻdym przebudzeniem rano czujesz ze wychodzisz z tego stanu, ze masz ochotę żyć, zaczynasz myśleć logicznie koncentrować się na działaniu , jakbyś nagle wypoczela po wysiłku taka ulga...identycznie jest z antydepresantem...łykasz przez pierwsze dwa, trzy tyg możesz czuć gorsze samopoczucie ale pamiętaj ze nie warto wtedy się zniechęcać bo potem są właśnie pierwsze efekty działania leku poprostu budzisz się i czujesz się jakbyś miała jakiś lepszy dzień i nqgle nie masz ochoty myśleć negatywnie, tylko skupiasz się na działaniu, nabierasz sił do życia, chce ci się wyjść na spacer na zakupy, coraz częściej się śmiejesz, łapiesz się na tym ze nie czujeSz potrzeby płaczu poprostu nie chce Ci się płakać, mogą być do 3 miesięcy brania takie mieszane dni ze raz lepszy dzień raz taki ze nie będziesz się czuła Źle ale możeSz nie mieć nastroju czy coś ale to raz na kilka dni się zdarzyc moŻe choć nie musi po 3 miesiącach brania wszystko się stabilizuje problemy ze spaniem też bo możesz odczuwać większą senność z początku brania leku ale to się unormuje i będziesz poprostu czuć się zdrowo i silnie psychicznie, mi strasznie się silna psychika teraz wydaje gdy mam świadomość ze tamto już za mną, ze wytrzymałam te chwile zwątpienia ze nie zrezygnowałam z leczenia tylko do końca się wyleczyłam i czuje się super a mijają już dwa lata..inie biorę leków :) depresja może powstać z byle powodu tak naprawdę czy to silnych przeżyć emocjonalnych czy zmian jakichs nagłych w Życiu, ale da się z niej wyjść, ja jestem tego swiadkiem mimo ze tak jak ty teraz to ja wtedy nie rozumialam jak jakiś lek może pomóc mi wyjść z tego stanu w jakim byłam poprostu nie potrafiłam sobie tego wyobrazić ale nie miałam wyboru i musialam się zmusić do tego by brać leki, dziś wiem ze była to mądra decyzja i szczerze teraz jak o tym myślę wstecz to wiem ze chorowałam już wcześniej niż myślałam na ta depresję a nawet nie Zdawalam sobie z tego sprawy myślałam Ze poprostu muszę się męcZyc bo Ze tak w życiu bywa, czułam bezsens, zaniedbując siebie...nic mi się nie chciało..szczególnie w dzień...jakoś wieczorem trochę lepiej się czułam zawsze potem dopiero lekarz zdiagnozowal u mnie i ze ledwo dawałam już radę sama to się zdecydowałam i nie żałuję :)

Gość gość
obojętnosc możesz czuć na początku leczenia w pierwszych trzech tyg. ale nie tak ze cały czas tylko może cie tak dopadac stan przygnębienia, zwątpienia czy obojętności ja wtedy zawsze staralam się na siłę spać i przetrzymqc to bo to mija po tych pierwszych tygodniach i wszystko się stabilizuje nabierasz siły do życia obojętność już się nie pojawia tylko motywacja do działania :) przestajesz się,przejmować nieistotnymi sprawami które teraz jako ze jesteś w depresji wydają ci się,istotne i boisz się ze staniesz się na nie obojętny a tym samym stracisz kontrolę czy coś, nie nie :) to nie narkotyki :D nie dają haju, czy euforii :) nie poczujesz niczego szczególnego po tym leku bo on po pierwsze zaczyna działać dopiero po 14-21 dniach zażywania regularnej dawki a po drugie gdy zacznie działać to poczujesz się poprostu silny, do życia do działania ogólnie będzie ci się chciało to co do tej pory ci się nie chce np wstać z łóżka i wyjsc z domu :) nie odczujesz jakiegos speeda tylko ZwyczAjnie ci się samopoczucie poprawi tak ze będziesz czuć ulgę jak po wyjściu z grypy, pelna normalność :)

Gość gość
No dobrze skoro mi go polecasz to spróbuję może mi pomoże dziękuję ci bardzo