Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z pracą

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Od niecałego miesiąca pracuję w sklepie z ubraniami. Jest to praca sezonowa, jak można się domyślić bez umowy. Prosiłam szefa o tygodniówki, jednak nie wyraził zgody, gdyż bał się, że odejdę. Kilkakrotnie wspominałam również o umowie, jednak w tej sytuacji również zostałam zbyta. Dodam, że szef przy każdej okazji mnie oczernia. Upiera się, że daję zniżki, opowiada ludziom z naszego otoczenia, że jestem nieuczciwa. Myślicie, że mogłabym jutro do niego zadzwonić i powiedzieć, że więcej nie pojawię się w pracy? Co prawda zostało mi jeszcze kilka dni "umowy", ale za bardzo szanuję swoje zdrowie, nie chcę kolejnej konfrontacji z szefem. Dodam, że przede mną pracowała dziewczyna, która też zwolniła się bez zapowiedzi. Pieniądze dostała, więc mam nadzieję, że mnie też to czeka. Na marginesie dodam jeszcze że szef kombinował z godzinami, dzwonił, że będę kończyła po 8 godzinach i zaraz przyjedzie, żeby wziąć utarg, a pojawiał się znacznie później albo wcale zostawiając wszystko na mojej głowie. Wiem, że postępuje niezbyt szlachetnie zwalniajac się w ten sposób, ale czuję się oszukana i zmanipulowana. Proszę Was o poradę. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
A jak Ci nie wypłaci??

Gość gość
I tak za dlugo z nim wytrzymalas.

Gość gość
najpierw weź pieniadze inaczej ich nie zobaczysz

Gość gość
Mam nadzieję, że jednak wypłaci. Są świadkowie, którzy mogą potwierdzić, że pracowałam. A poza tym zrobiłam zdjęcia swoich godzin pracy, bo zapisałam je w zeszycie.

Gość gość
No i co z tego że ludzie cie widzieli i masz zdjęcia, nie masz umowy to sie możesz po dupie podrapać

Gość gość
ma ktoś żonę pożyczyć na sex analny ? jutro oddam

Gość gość
To co Waszym zdaniem powinnam zrobić?

Gość gość
Wiesz zachował się ja swinia ale to większość prywaciarzy takich jest. Przemecz się te kilka dni. Wypłaci Ci i omijaj ten sklep z daleka.

Przemęcz się te kilka dni, żeby mieć pewność, że dostaniesz pieniądze. A na następny dzień nie zjaw się w pracy, skoro nie masz umowy, nie musisz jej wypowiadać. To tak jakbyś nigdy tam nie pracowała. I zgłoś go do US, niech naślą mu kontrolę, jak zapłaci karę, to może wtedy się ogarnie.