Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Izolowanie się przez mężczyznę

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne, że facet, który ma problemy, np. zawodowe, izoluje się, unika kontaktu i chce sam spędzać czas? Bo nie wiem, czy mogę go jakoś pocieszać, wspierać, a może na jakiś czas zostawić w spokoju? Dodam, że nie chce rozmawiać o swoich problemach...

Gość gość
facet też człowiek

Normalne. Facetów wychowuje się w ten sposób, że są ukierunkowani na cel, a z problemami radzą sobie sami. Kobiety problemy muszą przegadać.

Gość gość
Zrób mu loda, to go pocieszy.

Gość gość
Ja tak mam .uciekam w samotnosc.mnie to akurat pomaga.zdarzalo sie ze ktos probowal sie wtracac i na dobre nie wychodzilo to.zalezy od czlowieka,od psychiki.ja jestem akurat zahartowany na niektorych plaszczyznach i odnajduje spokuj i sile tam gdzie wiekszosc popada w obled.

Z doświadczenia widzę, że jednak większość mężczyzn tak ma. Nie jestem jednak pewna czy izolacja zwłaszcza w trudnych chwilach wpływa na zacieśnianie więzi. Bo właśnie wtedy, gdy jest źle to powinno się być razem. Tylko tak można zbudować PRAWDZIWĄ relację. Moim zdaniem w ten sposób mężczyźni działają tylko na swoją niekorzyść. Zamykają się w tej swojej skorupce i nie dopuszczają nikogo z zewnątrz, zamiast zaufać swojej połówce, która może im pomóc. Mężczyźni mają swoją delikatność i wrażliwość, ale głęboko schowaną. Ci co się jej nie boją są warci wszystkiego.

Gość gość
Odsuwasz się by wszystko przemyśleć i by nie rozwalić innych swoim ewentualnym wybuchem. To jest instynkt i wypracowania znajomość samego siebie. Taki Hulk.

Gość gość
To lepiej nie dociekać, co się dzieje i nie mieć narazie kontaktu?

Zostaw go na moment i się nie odzywaj. Sam się do Ciebie pewnie odezwie :-)

Gość gość
Jak chcesz wiedziec, jak masz z nim postępowac,co on myśli, co czuje, napisz do mojej wrózki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Ja tak mam, nie odezwie się, poszukaj z nim kontaktu ale tylko raz, daj mu odczuć że może na ciebie liczyć, w dowolnym momencie kiedy będzie cię potrzebował, jeśli nie musisz niestety cierpliwie poczekać aż uporządkuje swoje sprawy jeśli to coś ważnego

Gość gość
Przypisujecie mężczyznom izolacje a kobiety też tak robią. Izoluje się ten kto wie że musi liczyć żyć jedynie na siebie samego. Nie wylatuje się w mankiet innychyba tylko walczy.